YIlves saalisti kolme pistettä kuudesta mahdollisesta maalirikkaissa kamppailuissa

Ylöjärven Ilves pelasi viikonloppuna kotikentällään kaksi kamppailua naisten Futsal-Liigaa. Lauantaina YIlves kaatoi FC Oulun Pallon 7–3 mutta sunnuntaina tuli lunta tupaan, kun HIFK vei pisteet mennessään lukemin 4–9.
Pallosta kamppaileva Elisa Ilottu (vas.) palkittiin HIFK-ottelussa YIlveksen parhaana. (Kuva: Esa Norvia)

Naisten Futsal-Liigassa kärkiryhmä on erottautumassa, eikä YIlves ole kyennyt ottamaan kärkijoukkueilta pisteitä. YIlves keikkuu kuitenkin edelleen pudotusviivan yläpuolella, jossa keskikastin neljä joukkuetta ovat kahden pisteen sisällä. Viivan alta noustaan yhdellä voitolla nelikon pisteisiin. Jännitystä liigan keskikastissa riittää siis vielä pitkään ennen kuin jatkopeleihin menijät ovat selvillä.

Lauantaina OPA aloitti vahvasti ja meni johtoon ajassa 2.33 Lotta Iivosen maalilla. YIlves otti kuitenkin tahtipuikon ottelussa. Tasoituksen laukoi maalinedustalta Sini Sutinen ajassa 3.42 ohi maalia vartioineen Anna-Liisa Honkimaan. Maalipaikkoja riitti vieraspäädyssä ja ajassa 5.08 Mia Pajusen kaukolaukaus upposi maalin takanurkkaan.

Tilannerikas minuutti tuotti tulostaululle kohta kolme maalia, joista kotijoukkue iski kaksi. Ajassa 7.11 Rosa-Maria Sirén purjehti kentän läpi ja laukoi komean osuman. Emilia Lindberg oli vuorossa ajassa 7.48, kun ohjaus maalin edustalta yllätti Honkimaan. OPAn Sanna Tikkanen kuittasi heti aloituksen jälkeen ajassa 7.55, kun YIlves epäonnistui purkuyrityksessä omalla maalillaan. Ensimmäiselle jaksolle mahtui vielä Rosa-Maria Sirénin purjehdus läpi kentän ja hieno onnistuminen vierasmaalin takanurkkaan ajassa 17.58.

Toisella jaksolla OPA sai paremman otteen pelistä, mutta ei kyennyt luomaan riittävän laadukkaita maalipaikkoja Helena Unkurin vartioimalle maalille. Vain kerran Unkuri joutui yllätetyksi, kun keskialueen pallon riiston jälkeen Minda Ala-Aho iski pallon YIlveksen verkkoon ajassa 23.19.

YIlves nosti jalkaa kaasulta ja onnistui enää kahdesti maalinteossa. Ajassa 27.24 Heidi linjamaa taituroi pitkän keskityspallon ensikosketuksella ohi torjuntaan syöksyvän Honkimaan. Ottelun viimeisen maalin viimeisteli Emmi Rauhala komean pelikuvion päätteeksi ajassa 38.41. YIlves siis lunasti suosikkina odotukset ja saalisti kolme sarjapistettä ja lähti keskittymään seuraavan päivän kovempaan haasteeseen.

HIFK tehokas viimeistelyssä

Rosa-Maria Sirén oli YIlveksen tehopelaaja. (Kuva: Esa Norvia)

Sunnuntain ottelussa HIFK:ta vastaan avausjakson alkupuoli oli odotetun tasainen ja jopa lievää kotijoukkueen hallintaa. Maalipaikkoja oli riittävästi kotijoukkueen johtomaalin tekemiseen, mutta viimeistelyn laatu ei riittänyt maalia vartioineen Tytti Mikkolan ohittamiseen.

Vieraiden fyysisyys alkoi ottelun edetessä näyttää avaintekijältä. Kotijoukkue hävisi yksi vastaan yksi tilanteita totuttua enemmän. Yleensä seurauksena olikin vaarallinen tilanne Saara Viitasen vartioimalla maalilla.

Avausmaali syntyi voitetun laitatilanteen päätteeksi, kun Tuula Siren laukoi takanurkkaan maalin ajassa 8.01. Pari minuuttia myöhemmin iski Hanna Halonen voitetun laitatilanteen jälkeen. Elisa Ilottu nosti kotijoukkueen taistelutahtoa kuittaamalla heti seuraavasta hyökkäyksestä kavennuksen Mikkolan selän taakse.

Ajassa 11.35 HIFK:n Karoliina Kröger laukoi pelivälineen verkkoon keskialueen riiston seurauksena. Hanna Halonen oli neljännen maalin tekijä, kun pallo jälleen kaivettiin YIlveksen verkosta puolustuksen keskeltä saadusta paikasta. Illan kauneimpia suorituksia oli Rosa-Maria Sirénin maali suoraan kaarisyötöstä ohi Mikkolan ajassa 17.30. Tämä maali jäi ensi jakson viimeiseksi, joten tauolle mentiin siedettävissä lukemissa.

Toinen jakso alkoi mukavasti kotijoukkueen painostuksen merkeissä. Maalipaikkoja ei kuitenkaan kyetty hyödyntämään vieraiden pitäessä puolustusmuotonsa tiiviinä. HIFK käytti paljon Mikkolan pitkiä avauksia ja onnistui maalin teossa, kun Tuula Siren karkasi vartioinnista läpi kentän ja sijoitti pallon ohi Viitasen ajassa 25.32.

Vain kymmenen sekuntia myöhemmin HIFK:n pallon riisto onnistui ja Tuula Siren onnistui uudelleen maalinteossa. Maaliero oli repsahtanut jo neljään.

Lisää kylmää vettä kotijoukkueen niskaan tuli, kun vasta 15-vuotias pelaajalupaus Hilla Romppanen narutti YIlveksen puolustuksen ja laukoi pallon takanurkkaan ajassa 27.22. Pian YIlves aloitti ylivoimapelaamisen ja onnistuikin maalinteossa, kun Sini Sutinen laukoi pyöritystilanteen päätteeksi pallon ohi Mikkolan ajassa 32.36.

Lohtu oli lyhytaikainen, sillä Hanna Halonen katkaisi ylivoiman poikkisyötön ja puttasi tyhjään YIlveksen maaliin helpon kuitin ajassa 33.22. Ylivoimapyöritys toi vielä yhden maalin kotijoukkueen tilille, kun Esra Erden puski taidokkaasti pitkän kaaripallon HIFK:n maaliin ajassa 35.06. Vieraatkin onnistuivat vielä kerran maalin teossa, kun Jasmine Stubbe pelattiin mallikkaan syöttökuvion päätteeksi maalintekoon YIlveksen maalin suulle kuusi sekuntia ennen loppusummeria.

Maalipaikat jakaantuivat ottelussa maaleja tasaisemmin, mutta vieraat osasivat viimeistelyn kotijoukkuetta selvästi paremmin ja ansaitsivat runsasmaalisen voittonsa.

Päävalmentaja Vesa Parviainen saikin pohdittavaa tuleviin otteluihin.

– Lauantaina pelattiin hieman nihkeästi, mutta silti otettiin selkeä voitto. Sunnuntaina olikin sitten vanhat ongelmat esillä. Varmasti vaikutusta oli edellispäivän ottelusta, mutta omissa kolisi jälleen turhan paljon. Lisäksi yksi avauskokoonpanon pelaaja loukkaantui ottelussa, eikä ehkä ole viikkoon pelikunnossa, Parviainen sanoi.

YIlveksen pelit jatkuvat ensi lauantaina Kaustisilla, jossa odotettavissa on hankala ottelu Kaustisen Pohjan-Veikkoja vastaan. Koronarajoitusten vuoksi katsomoon ei edelleenkään voi ottaa yleisöä, mutta ottelustriimiä voi seurata Solid Sport kanavalta.