Kaupunginhallituksen erottaminen on esillä valtuustossa maanantaina

Kaupunginvaltuuston on tarkoitus äänestää maanantaina 1.2. siitä, valitseeko se keskuudestaan valiokunnan, joka ryhtyisi valmistelemaan mahdollista kaupunginhallituksen eroa.
(Arkistokuva)

Tilapäiseen valiokuntaan kuuluisi viisi jäsentä.

Jos kaupunginvaltuusto päättää asettaa valiokunnan, sille tulee puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, jäsenille varajäsenet ja mahdollisesti myös sihteeri.

13 valtuutettua eli valtuutetut Mauri Heiska, Hannu Ruuska, Erja Pelkonen, Tomi Saaristo, Katariina Sorvanto, Veli-Matti Antila, Henrik Pajunen, Jouni Kaasalainen, Markku Mäki-Ventelä, Toni Kolehmainen, Nina Alanen, Kaija Järvinen ja Sami Savio tekivät tammikuun alussa aloitteen kaupunginvaltuustolle kuntalain 34 – 35 § mukaisen menettelyn aloittamisesta kaupunginhallituksen erottamiseksi.

Lue myös:

13 kaupunginvaltuutettua vaatii kaupunginhallituksen erottamista – syynä luottamuksen menetys puheenjohtaja Katja Luojukseen

Aloite tehtiin, koska nämä valtuutetut olivat menettäneet luottamuksensa kaupunginhallituksen puheenjohtajaan Katja Luojukseen. Epäluottamus syntyi Luojuksen tavasta hoitaa kaupungin johtamisselvitystä.

Kuntalain 34 §:n mukaan valtuusto voi erottaa kunnan toimielimeen valitsemansa luottamushenkilöt kesken toimikauden, jos he tai jotkut heistä eivät nauti valtuuston luottamusta. Erottamispäätös koskee kaikkia toimielimeen valittuja luottamushenkilöitä.

”Mikäli valtuusto päättää asettaa valiokunnan, valiokunta kuulee asianosaisia ja valmistelee varsinaisen asian valtuuston päätettäväksi. Ennen kuin asia käsitellään, valiokunnan on hankittava kaupunginhallituksen lausunto asiassa”, lukee valtuuston esityslistassa.

Lue johtamisselvitykseen liittyviä juttuja täältä.