Koronarokotukset alkavat Ylöjärvellä tällä viikolla – ensimmäiseksi rokotetaan terveyspalvelujen henkilökuntaa

Koronarokotukset alkavat Ylöjärvellä keskiviikkona 13.1.2021, tiedottaa Ylöjärven kaupunki.

Ensimmäisenä koronarokotteen saavat Ylöjärvellä koronanäytteenoton ja infektiovastaanottojen sekä vanhusten hoivakotien henkilöstö.

Viikolla 3 aletaan rokottaa vanhusten hoivakotien asukkaita. Tämä koskee sekä kaupungin että yksityisten toimijoiden yksiköitä.

Kaupungin tavoitteena on, että nämä ryhmät ovat saaneet ensimmäisen rokoteannoksen tammikuun aikana. Toinen rokoteannos annetaan noin kolmen viikon kuluttua ensimmäisestä rokotteesta.

Annettava rokote on BioNTech-Pfizerin tuottama valmiste.

Aikaisintaan viikolla 4 siirrytään rokotusasetuksen mukaisiin ikäryhmittäisiin rokotuksiin, joihin tullaan ajanvarauksella.

Kaupungin mukaan  laajempien väestöryhmien joukkorokottamiseen voidaan siirtyä, kun rokotteita saadaan suurempia määriä. Asiasta tiedotetaa tietojen tarkentuessa.

Rokotusjärjestys perustuu asetukseen.

  • Koronavirusrokote tarjotaan koko maan väestölle. Rokotus on vapaaehtoinen ja maksuton. Suomi tavoittelee mahdollisimman hyvää rokotuskattavuutta. Eri väestöryhmien rokotusjärjestys perustuu valtioneuvoston asetukseen (22.12.2020).
  • Asetuksen mukaan rokotukset annetaan eri väestöryhmille seuraavassa järjestyksessä: covid-19-tautiin sairastuneiden tai perustellusti sairastuneeksi epäiltyjen henkilöiden tutkimiseen, välittömään hoitoon tai huolenpitoon liittyvä tai muuta kiireellistä hoitoa antava sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö sekä sosiaalihuollon iäkkäille henkilöille tarkoitetun asumispalvelun ja laitoshoidon toimintayksikön henkilöstö ja asukkaat 70 vuotta täyttäneet ja vanhemmat henkilöt henkilöt, joilla on vakavalle covid-19-taudille altistavia sairauksia muut henkilöt.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?