Asuntilassa rällästävä nuorisoporukka terrorisoi naapurustoa: ulkokynttilällä meinattiin sytyttää tulipalo, ihmisiä heitelty lumipalloilla ja aurauskepeillä, kotia pommitettu kananmunilla…

Asuntilassa on kyllästytty 12-15-vuotiaista koostuvaan nuorisoporukkaan, joka on aktiivisesti terrorisoinut naapurustoa erilaisilla tihutöillään. Naapurustossa toivotaan, että vanhemmat ottaisivat asian puheeksi jälkikasvunsa kanssa, jotta kiusaaminen saataisiin loppumaan.
Taloyhtiössä pelätään, milloin nuoret iskevät asukkaiden autojen kimppuun. (kuvituskuva)

Mustikkamäentiellä Asuntilassa päädyttiin tällä viikolla kutsumaan paikalle poliisi, kun naapurustossa pyörinyt 6-8 nuoren porukka oli jälleen pahanteossa. Nuoriso kuitenkin ehti livistää pakoon ennen virkavallan saapumista.

Mustikkamäentiellä sijaitsevassa rivitaloyhtiössä asuvat Kari ja Aila Lehtonen kertovat, että taannoinen  nuorten kiusanteko oli yksi lukuisista kerroista tänä vuonna. Tällä kertaa pariskunta päätyi tekemään nuorista rikosilmoituksen.

– Heidän toimintansa on ollut varsin aktiivista tänä vuonna. Porukka tulee taloyhtiön piha-alueelle ja käyttäytyy erittäin uhkaavasti ja röyhkeästi huudellen törkeyksiä paikalle osuville. He heittelevät ihmisiä lumipalloilla ja muun muassa aurauskepeillä. Soittelevat ovikelloja. Erään asukaspariskunnan terassille heitettiin taannoin kananmuna ja sannalla täytetty limsapullo, pariskunta kertoo ja jatkaa:

– Lähistöllä sytytettiin palamaan kadun varrella sijaitseva roskis, jonka sivullinen sai sammutettua lumella. Erään asukkaan sisäänkäynnin vieressä ollut soihtukynttilä aiottiin potkaista kohti ovea, mutta tämä jäi yritykseksi asukkaan sattumalta avattua ulko-oven, Lehtoset kuvailevat ilkivaltaa, jota sama nuorisosakki harjoittaa taloyhtiössä vähän väliä.

Asukkaat pelkäävät autojensa puolesta

Lehtoset sanovat, että taloyhtiön asukkaat ovat neuvottomia, sillä puhe ei tunnu nuoriin tehoavan ja kiusanteko vain jatkuu. Pariskunnan mukaan naapurustossa pelätään, milloin nuoret keksivät alkaa vahingoittaa autoja tai alkavat leikkiä tulella roskakatoksissa.

He toivovatkin, että vanhemmat puhuisivat kotona nuorilleen.

– Mitä vielä on odotettavissa?  Voisivathan perheet keskuudessaan ottaa asiaa esille ja käydä nuorisonsa kanssa läpi minkälaisiin seuraamuksiin ja ongelmiin tämänkaltainen toiminta johtaa, he pohtivat.

Lue myös:

Mielipidekirjoitus: Joutosakkien terroripuuhat kuriin – Yhteistä omaisuutta ei kunnioiteta

Lukijan kuva: Mersuun ja autotallin oviin spreijattiin erikoinen tägi Vuorentaustassa, tunnistatko?

Kaupunki on huolestunut nuorten käyttäytymisestä – ilkivaltaa, hurjastelua, yöllistä häiriköintiä