Saurion päiväkoti menee tulevaisuudessa purkuun – Tilalle kerrostaloasutusta ja uusi päiväkoti: ”Rakentaminen voisi alkaa aikaisintaan vuosien 2022–2023 aikana”

Ylöjärven kaupunginhallitus on myöntänyt suunnitteluvarauksen ylöjärveläiselle rakennusyhtiö Arkta Rakennus Oy:lle kaupungin omistamalle tontille Soppeenmäessä. Suunnitteluvaraus on voimassa vuoden 2021 loppuun.
Vuonna 1979 rakennettu Saurion päiväkoti sijaitsee Seijantiellä Soppeenmäessä. Päiväkodin paikalle nousee tulevaisuudessa kerrostaloasutusta ja uusi 120-paikkainen päiväkoti.

Rakennusyhtiön tavoitteena on kehittää Soppeenmäessä sijaitsevan Saurion päiväkodin ja Säästöpuiston aluetta paikkana, joka yhdistäisi sekä asumista että palveluita.

Käytännössä alueelle kaavaillaan siis rakennettavaksi kerrostaloasutusta sekä uutta päiväkotia.

– Tarkoituksenamme on lähteä tekemään asemakaavamuutoksen osalta yhteistyökumppanuutta Ylöjärven kaupungin kanssa. Asemakaavamuutosprosessin jälkeen alamme tehdä tarkempaa suunnittelua, eli kerrostalojen rakentaminen voisi alkaa aikaisintaan vuosien 2022–2023 aikana, Arkta Rakennus Oy:n markkinointipäällikkö Wiola Kiiveri kertoo.

Peruskorjaaminen ei kannata

Ylöjärven kaupungin sivistysosaston esittämän arvion mukaan alueelle rakennettavan uuden päiväkodin tulisi olla tiloiltaan sopiva 5–6 ryhmälle, yhteensä 120 lapselle. Tämä tarkoittaa sitä, että vuonna 1979 rakennettu Saurion päiväkoti päätyy ennen pitkää purkuun uudisrakentamisen tieltä.

Kaupungin pitää uusien korvaavien päiväkotitilojen rakentamista parempana vaihtoehtona kuin Saurion päiväkodin peruskorjaamista: korjausselvityksen mukaan 40-vuotiaalle päiväkotirakennukselle on kertynyt korjausvelkaa yhteensä 719 000 euroa.

Nykyisellään Saurion päiväkoti on noin 80-paikkainen ja henkilökuntaan kuuluu 15 työntekijää.  Saurion päiväkotiin kuuluu hallinnollisesti myös kaksi esiopetusryhmää, jotka toimivat Ylöjärven Yhtenäiskoulussa.

Ylöjärven kaupunki on listannut Saurion päiväkodin alueen yhtenä keskeisenä asiana osana keskustan kehittämishankettaan. Hankkeen puitteessa kaupunki kertoo käyneensä aktiivisesti keskusteluja useiden eri rakennusliikkeiden ja Rakennusteollisuus ry:n jäsenyritysten kanssa tuloksetta, lukuun ottamatta Arkta Rakennus Oy:tä.

Tällainen kuusikerroksinen kerrostalo nousee Erkontielle alkuvuonna 2022. Tämän talon viereen on jo nyt rakenteilla toinen kerrostalo, joka valmistuu lokakuussa 2021. (Havainnekuva: Arkta Rakennus Oy)

Erkontielle rakennetaan jo

Saurion päiväkodin ja Säästöpuiston alue ei ole Soppeenmäessä ainoa paikka, johon nousee uutta kerrostaloasutusta.

Tällä hetkellä Arkta Rakennus Oy on rakentamassa Erkontie 8:ssa sijaitsevalle vanhalle paikoitusalueelle kahta uutta kuusikerroksista kerrostaloa.

Näistä ensimmäinen, vuokra-asumista tarjoava As. Oy Ylöjärven Erkonhovi on jo rakenteilla ja valmistuu ensi vuoden lokakuussa. Vuokraus aloitetaan ensi vuoden toukokuuussa

Toisen kohteen, omistusasuntoyhtiön As. Oy Ylöjärven Erkonhelmen arvioitu valmistumisaika on puolestaan alkuvuonna 2022.

– Talossa on 40 asuntoa, kooltaan kaksioita ja kolmioita. Kohteesta on varattu jo 40 %:a ja kysyntä on hyvää, Wiola Kiiveri sanoo.

Lue myös: Lidliä vastapäätä noussee kaksi kerrostaloa