Työväenopiston käsityötaiteilijoiden himmeliteos pääsi koristamaan lielahtelaisen Nextiilin myymälää

Ylöjärvellä kokoontuvat Tampereen seudun työväenopiston käsityön taiteen perusopetuksen opiskelijat ripustivat tiistai-iltana Lielahdessa sijaitsevan Nextiili-tekstiilinkierrätyspajan myymälään kattoon himmeleistä koostuvan teoskokonaisuuden.
Next Level -teos koostuu himmeleistä, joiden valmistuksessa käytettiin pääasiassa kierrätysmateriaaleja ja erilaisia tekniikoita vapaasti ja luovasti. (Kuva: Ulla Tujula)

Next Level -nimisen teoskokonaisuus syntyi opintoihin sisältyvällä Yhteistyöprojekti-kurssilla syksyn 2020 aikana. Yhteistyö-kumppaniksi valikoitui Tampereella, Lielahdessa sijaitseva Nextiili, joka on Pirkanmaan kierrätys ja työtoiminta ry:n ylläpitämä tekstiilinkierrätyspaja.

Tilataideteoksen suunnittelu- ja valmistusprosessin lähtökohtana toimivat Nextiilin ideologian mukaisesti ekologisuus ja kierrätysmateriaalien käyttäminen.

Toteutettavaksi valitun luonnoksen lähtökohtana oli tuoda perinteiseen olkihimmeliin uusi näkökulma ja toteutustapa. Uusi näkökulma kuvastaa tässä erilaisuutta, suvaitsevaisuutta ja yhteisöllisyyttä. Tekijät ja katsojat ovat erilaisia, joten himmelitkin ovat erilaisia. Yksittäisistä osista muodostuu hieno ja näyttävä kokonaisuus. 

Himmeleiden valmistuksessa käytettiin pääasiassa kierrätysmateriaaleja sekä erilaisia tekniikoita vapaasti ja luovasti.

Esillä olevan teosten tekijät ovat Aila Aho, Marja Henriksson, Annu Kiili, Miia Kinnari, Päivi Metsola, Anni Mäkelä ja Tiia-Mari Virtanen. Opintojakson opettajana toimi Ulla Tujula.

Ulla Tujula