Viljakkalan nuorisonäyttelijät kapuavat lavalle Kellaritanssissa – Neljässä esityksessä päästään näkemään myös upeita tanssikoreografioita

Viljakkalan Nuorisonäyttis esittäää viikon päästä näytelmänsä Kellaritanssin Viljakkalan yhtenäiskoulun Vilske-liikuntasalissa. Vierailimme Nuorisonäyttiksen harjoituksissa ja kysyimme, mistä Kellaritanssissa on kyse. Näytelmän esitysajat löydät jutun lopun faktalaatikosta.

1.Mitä roolia esität Kellaritanssissa?

2.Millaista on näytellä Viljakkalan Nuorisonäyttiksessä?

 Inna Routakangas, 15

1. Näyttelen Jessiä. Jess on yläkouluikäinen tyttö, joka perustaa ystävänsä kanssa tanssiryhmän. Jess on ikään kuin porukan pää  ja opettaa muita tanssimaan. Omasta mielestään hän on paras tanssija. Hän on johtajana aika määrätietoinen, temperamenttinen, tomera ja tiukkakin.

2. Tykkään tästä tosi paljon. Jari ohjaa meitä hyvin. Kaikki ovat sopeutuneet hyvin porukkaamme hyvin ja meillä on hauskaa.

Paula Raappana, 15

1. Olen Touhu. Touhu on vilkas tyyppi, joka auttaa kaveria hädässä. Hän perustaa tanssiryhmän yhdessä ystävänsä Jessin kanssa. Touhu on vähän sellaisena motivaattorina Jessille.
2. Olen ollut Nuorisonäyttiksessä mukana kuusi seitsemän vuotta. Tämä on aika vilkasta ja energistä touhua. Täällä pääsee ihan oikeasti näyttelemään, ja siksi olen jaksanut kulkea tänne kaikki nämä vuoden isäni kyydillä Ylöjärveltä. Tykkään lisäksi tässä näytelmästä tuosta tanssipuolesta, on ollut kiva opetella koreografioita. Näytelmän harjoittelu vaatii myös treenaamista vapaa-ajalla. Etenkin replojen opetteluun saa kulutettua paljon aikaa.

Minea Ketola, 11

1. Näyttelen Niukua. Hän näsäviisastelee Jessille. Hän tasoltaan semmoinen ok tanssija.

2. Olen ollut Nuorisonäyttiksessä nyt mukana tämän kauden ja aion jatkaa jatkossakin. Täällä on tutustunut uusiin kavereihin, ja kaikki ovat kivoja. Haastavaa on ollut nyt tanssien oppiminen, tai ne osaa kyllä treeneissä, mutta kotona niitä ei meinaa muistaa.

Neea Saarilahti, 12

1. Minä olen Pusu. Sanoisin, että hän on semmoinen, joka välittää enimmäkseen ulkonäöstään. Hän tykkää olla myös mukana kaikessa.
2. Tämä on kiva harrastus. Teemme täällä koko ajan jotakin, ja tanssien oppiminenkin on ollut melko helppoa. Olen ollut telinevoimistelussa ja cheerleadingissä, niin varmaan se on vaikuttanut.

Martta Laakso, 11

1. Esitän Rilliä. Hän on hiljainen lukutoukka, vähän ujo. Kellaritanssissa Sählä ottaa Rillin mukaan tanssiharjoituksiin, jossa Rilli vähän katselee sivusta ensin.
2. Tämä on eka kauteni Nuorisonäytiksessä ja kivaa on ollut. Myös tanssiminen on ollut kiva lisä tähän.

Oona Jokinen, 12

1. Olen Sählä. Hän ja Rilli ovat parhaat kaverit. Aluksi Sählä on vähän semmoinen jännittävä änkyttäjä, josta tuleekin sitten reipas.

2. Olen ollut mukana viime kaudesta asti. Oon pienestä pitäen tykännyt näytellä ja aionkin jatkaa niin pitkään kuin voi. Tässä näytelmässä on ollut haastavaa äänenkäyttö ja ajoitukset.

Hulda Huhtasalo, 11

1. Esitän Taijaa. Hän tulee tanssiryhmään mukaan vasta loppuvaiheilla.

2. Tämä on tosi kivaa ja jatkan myös tulevaisuudessa. Nyt olin ekaa kautta vasta. Oon tykännyt, kun tässä on ollut mukana tanssia.

Amanda Karhuniemi, 10, ja Alina Routakangas, 8

1. Esitämme kaksossiskoksia Sisua ja Sasua. Sisu on aika utelias, Sasu tykkää syödä. Nää houkutellaan mukaan tanssiryhmään.

2. Tää on kivaa.  Reploja on ollut vähän vaikea muistaa, täytyy vielä harjoitella. Ensi-ilta kyllä vähän jännittää. Meillä on tulossa ainakin vanhemmat ensi-iltaa katsomaan.

Ellemaria Nieminen, 11

1. Esitän Einaria. Hän on vähän semmoinen kovis. Hän säätää tanssiryhmän tekniikkaa.

2. Tää on aika kiva harrastus, aloitin tänä keväänä. Joidenkin repliikkien muistaminen on ollut vähän vaikeeta, mutta kyllä ne oppii. Ensi-ilta jännittää tällä hetkellä.