Sisarukset Milla ja Sara Manninen kiskoivat viikonloppuna mökkijärvestään jättimäisen mörköhauen: ”Aika huuli pyöreänä siinä oltiin, että mikä krokotiili tää on”

Kyrönlahdessa mökkeilevät kahdeksan- ja kuusivuotiaat Milla ja Sara Manninen saivat elämänsä saaliin viikonloppuna mökkijärvestään.
Tältä jättihauki näytti kahdeksanvuotiaan ja 140 cm pitkän Millan (vas.) ja kuusivuotiaan 130 cm pitkän Saran rinnalla laiturilla. (Kuvat: Marko Manninen)

Siskokset ovat kuluneen kesän ja syksyn aikana olleet useasti mukana verkoilla isänsä Marko Mannisen kanssa. Verkoille lähdettiin myös viime perjantaina, mutta tuolloin kolmikosta kukaan ei vielä osannut arvata, mitä verkossa odottaisi.

Marko Mannisen mukaan totuus alkoi valjeta, kun verkon nostaminen veneeseen kävi normaalia työläämmäksi.

– Siellä tuntui muutama voimakas potku, mutta ei me kyllä siinä vaiheessa osattu arvata, millainen mörkö siellä odottaa, Manninen kertoo.

Muutaman minuutin jälkeen verkko saatiin kuin saatiinkin veneeseen ja kaikkien yllätykseksi siellä lepäsi oikea jättivonkale: 14,5 kilon painoinen hauki.

– Olen saanut avomereltä Korppoosta 10,2 kilon hauen, mikä oli isoin tähän asti. Nyt oltiin kyllä aika huuli pyöreänä siinä likkojen kanssa, että mikä krokotiili tää on.

Mannisen mukaan hauki taintui lopulta melko helposti. Vonkale annettiin kuitenkin eteenpäin mökkinaapuriin, jossa se päätyi kalapulliksi.

– Itselle säästimme pään, joka pääsi roikkumaan muistoksi koivun kylkeen.

Marko Manninen kertoo, että hauki päätyi kalapulliksi mökkinaapurien käsissä. Pää jätettiin tosin muistoksi Mannisten mökkitontin koivuun.