Kuntalaisaloite: Siltatien koulun rakentamista ei tule lykätä: ”Osa Haaviston lapsista kuljetetaan jopa bussikuljetuksella Topintuvalle, koska keskusta-alueen koulut ovat jo niin täynnä”

Ylöjärven kaupungin tekninen lautakunta linjasi syyskuussa, että  aikoo lykätä ensi vuoden investointeja koronatilanteen vuoksi. Näin ollen myös Siltatien koulun rakentaminen lyykkääntyisi jälleen eteenpäin vähintään vuodella. Nyt asiasta on tehty kuntalaisaloite, jotta koulun rakentaminen aloittaisiin aikataulussaan vuonna 2021.
Siltatien yhtenäiskoulun rakentaminen haluttaisiin aloittaa ajallaan. (Kuva: Jani Saarenpää)

Kuntalaisaloite.fi:hin on julkaistu keskiviikkona on 7. lokakuuta kuntalaisaloite otsikolla ”Siltatien koulun rakentamista ei voi enää siirtää”.  Perjantaihin klo 16 mennessä aloite oli saanut yhteensä 249 kannatusääntä.

Aloite on otsikonsa mukaisesti laadittu Haavistolle suunniteltavan Siltatien koulun pikaisen rakentamisen puolesta. Aloitteessa linjataan, ettei koulun rakentamista tulisi enää lykätä, sillä koulun puuttuminen vaikuttaa jo nykyisellään alueen koululaisiin.

– Haaviston alueen pienet alakoululaiset käyvät tällä hetkellä joko Veittijärven tai keskustan alueen kouluissa, joissa jo muutenkin kapasiteetti alkaa täyttymään. Osa Haaviston lapsista kuljetetaan jopa bussikuljetuksella Topintuvalle Julkujärven perälle, koska keskusta-alueen koulut ovat on jo niin täynnä.

– Haaviston alueella on todella paljon pienkoululaisten perheitä, jotka haluavat saada lapsilleen lähikoulun turvallisen ja itsenäisen koulumatkan vuoksi. Kaupungin on vastattava tähän tarpeeseen välittömästi, ja huolehdittava riittävät resurssit ja tilat perusopetukseen etenkin kun kaupunkiin kaavoitetaan jatkuvasti uusia asuinalueita, aloitteessa perustellaan.

Aloitteen laatijoiden mukaan koulu olisi myös iso vetovoimatekijä uusia asukkaita ajatellen ja se vaikuttaisi Haaviston alueen sekä koko Ylöjärven houkuttelevuuteen asuinpaikkana.

– Saadakseen myytyä jo kaavoitettuja tontteja ja uudisrakennuksia tavoitteiden mukaisesti, täytyy panostaa alueen houkuttelevuuden kasvattamiseen – ja tämän lupauksen täyttämiseen sovitusti. Tässä oleellisin tekijä on juuri tuon Siltatien yhtenäiskoulun rakentaminen aikataulussa, aloitteessa linjataan.

Lue myös: 

Milloin Haaviston pienet koululaiset saavat koulunsa? – Käytettiinkö Siltatien koulun rahat peltojen ostamiseen?

Ylöjärvi lykkää joitakin investointejaan – Siltatien koulua päästäneen rakentamaan vasta vuonna 2022

Siltatien ja Työläjärven omakotitonteilla oli valtava menestys – tontit piti arpoa