Teivolaisilla vahva edustus kotiradalla Kriterium-finaaleissa – Jaossa isot rahapotit

Teivon ravivuoden kohokohta, Kriterium-ravit, kilpaillaan Teivossa viikon päästä lauantaina 3. lokakuuta. Kriterium-päivänä maan parhaat 3-vuotiaat lämminveriset ja 4-vuotiaat suomenhevoset tavoittelevat ikäluokan kruunua, Kriterium-voittoa!
Teivossa on taatusti tunnelmaa 3. lokakuuta. (Kuva: Janne Kähkönen)

Urjalassa valmentava Markku Nieminen ei usko kolmoisvoittoon, mutta menestymään lähdetään.

– Jos ei nyt ihan kolmoisvoittoa ole odotuksissa, niin menestymään lähdemme Kriterium-finaalissa. Star Town Kemp ja Consalvo ovat vahvimmat korttimme. Ensin mainittu teki vakuuttavan esityksen karsinnassa, ja Consalvolla on koko kausi tähdätty nimenomaan tähän kisaan, eikä Betty Roofkaan kaiken onnistuessa ole kärkisijoista kaukana, tuumaa teivolaisvalmentaja Markku Nieminen silmäillessään Kriterium-finaalin lähtölistaa.

Kolmivuotiaat lämminveriset kisaavat Teivossa peräti 112 500 euron ykkössijasta Nelivuotiaiden suomenhevosten Kriterium-finaalin voittaja kuittaa 57 000 euroa, joka on vuoden suurin yksittäinen suomenhevoslähdön voittajapalkinto. Tasokasta ravipäivää täydentävät T75-lähtöinä Kavioliigan osalähtönä ajettava Erilo-juoksu ja vaativa Tammer-ajo.

Niemisen kolmikon ohella pirkanmaalaisedustus on vahvasti esillä eritoten lämminveristen finaalissa. Karsintavoittaja Stone Capes Thoria valmennetaan Sastamalassa Irrin tallilla ja kasvattajat sekä omistajat ovat pirkanmaalaisia. Ajan perusteella finaaliin pinnistäneen For A Reasonin taustalta löytyy menestymään tottunut lempääläläinen harrastajakaksikko Salla Koskio ja Rauno Lahdenperä.

– Vaikka Pirkanmaalta on vahva edustus, niin kyllä lämminveristen ennakkosuosikit tulevat muualta. Magical Princess ja Road To Hill olivat niin vakuuttavia, että niitä on vaikea suistaa kärjestä. Ratavalintoja selvitellessäni minulle välittyi Hannu Laakkosen vahva usko Road To Hillin kykyihin, jotka voivat ulottua ihan kansainväliselle huipulle. Toki kotiradankin hevosilla on mahdollisuutensa, ja Consalvo voi yllättää monet, Teivon kilpailusihteeri Heikki Haavisto tuumaa lämminverifinaalista.

Stonecapes Thor (oik.) on yksi ennakkosuosikeista. (Kuva: Janne Kähkönen)

Suomenhevosten loppukilpailuun selvitti tiensä kotiradan valmentaja Petri Laine omistamallaan ja valmentamallaan Siirin Santulla. Petri valmentaa Oriveden Eräjärvellä ja tallissa asuu myös suomenhevosten viisivuotisikäluokan ehdoton kuningas, Parvelan Retu.

– Suomenhevosten pääkisassa ovat vahvimmilla karsintavoittajat Kinderi ja Huisi Hemmo, joka on tuore tulokas huipulle. Mutta eiköhän Ojanperän laatutalli ole pistänyt hevosen kuntoon. Kun karsintavoittajat täydentää Ville Kallella, niin tästä kolmikosta voittaja löytynee, tuumaa Heikki Haavisto.

Kriterium finaalit oheislähtöineen on Teivon ravikeskuksen vuoden päätapahtuma. Kysyntää on riittänyt ravintolapaikoille, mutta vielä löytyy tilaa.

– Ravintola Paalupaikasta on vielä mahdollista varata paikkoja. Korona-aikana noudatamme viranomaisohjeita turvaväleineen, ja olemme esimerkiksi pääravintolassamme poistaneet osan pöydistä. Näin Teivoon on turvallista tulla, ravikeskuksen johtaja Päivi Lehtonen.sanoo.