Lukion yrittäjyyslinjalaiset osallistuivat innovaatioleirille – Nuorten mukaan esimerkiksi älylaseja kannattaisi hyödyntää tulevaisuudessa, kun perustetaan uutta yritystä

04.09.2020 10:00

Ylöjärven lukion yrittäjyyslinjan ensimmäisen vuoden opiskelijat ovat torstaina huhkineet erilaisien yrittäjyyteen liittyvien innovaatioiden parissa Pirkanmaan Yrittäjien ja Nuori yrittäjyys ry:n järjestämällä Innovaatioleirillä.  Leirille osallistui 30 joukkuetta pirkanmaalaisista toisen asteen oppilaitoksista.
Antti Mäenpää, Lenni Lehtonen, Vilma Hakala ja Miisa Hotakainen loivat kilpailussa hahmon, jonka avulla tutustutaan yrityksen perustamiseen.

Lukion toisessa kerroksessa yrittäjyyslinjalaiset Antti Mäenpää, Lenni Lehtonen, Vilma Hakala ja Miisa Hotakainen ovat valmistelemassa videota, joka heidän on palautettava iltapäivän loppuun mennessä. Illalla selviää, onko porukka edennyt finaaliin, johon valitut pääsevät perjantaina Pirkanmaan Yrittäjien seminaariin palkittaviksi.

Tehtävänä on ollut miettiä, millainen yrittäjäjärjestö on vuonna 2040 ja millaisia palveluita se tarjoaisi yrittäjien avuksi.

– Aika kovaa ollaan panostettu. Käsikirjoituksessamme on hahmo, jonka avulla tutustutaan yrityksen perustamiseen. Hahmo ottaa siis yhteyttä Pirkanmaan Yrittäjiin, josta hän saa apua yrityksensä perustamiseen, Lehtonen alustaa.

– Yrittäjät auttaa häntä alkuun yrityksen kanssa ja kertoo muun muassa markkinoinnista ja yhteistyökumppaneista ja ylipäätään siitä, miten verkostoidutaan, Mäenpää lisää.

Joonas Niemenmaa, Nelli Mäyrä ja Wendi Wolbert keksivät, että älylaseja voitaisiin hyödyntää hyvin myös yrittäjäjärjestössä.

Älylasit neuvotteluun?

Alakerrassa Wendi Wolbert, Nelli Mäyrä, Joonas Niemenmaa ja Kaarle Vilenius ovat taas lähestyneet tehtävänantoa täysin eri kulmasta. Nuoret tietävät, että lisätty todellisuus kehittyy kovaa vauhtia ja sen tuomia mahdollisuuksia käytetään enenevissä määrin tulevaisuudessa.

Tästä innostuneita nuoret ovat ottaneet avukseen älylasit.

– Tehtävää varten kuvasimme videon, jossa näkee, miten älylaseja voitaisiin hyödyntää esimerkiksi neuvotteluissa tai tapaamisissa. Tulevaisuudessa ei välttämättä ehditä näkemään livenä, joten tällainen onnituisi älylasien avulla halutussa ympäristössä, Mäyrä selittää.