Loppukesän tunnelmia

Elokuu on jo pitkällä ja on aika pikkuhiljaa hyvästellä kesä ja toivottaa tervetulleeksi syksy. Yleensä elokuukin on tuntunut vielä ihan kesältä, mutta nyt olen ollut pitkään jo ihan syksyn fiiliksissä. Tietysti korona rajoituksineen toi kesään oman mausteensa ja sitä kautta myös kesä – ja kesäloma suunnitelmiin. Olihan tämä kesä erilainen kuin aiempina vuosina, mutta eihän se silti tarkoita, etteikö siitä olisi voinut nauttia ja kukin omalla tavallaan. Kun itselläni oli kesäloman viimeinen ilta edessä ja paluu taas sorvin ääreen, niin mietin, mihin se loma oikein taas katosi? Meniköhän kesä muidenkin mielestä tänä vuonna poikkeuksellisen nopeasti? Kesän kuvia selatessa kännykästä löytyi kyllä monenmoista mukavaa hetkeä ja uutta muistoa. 

Kesäkuun helteillä kaipailin jo kovasti vesisadetta, mutta en ehkä niin paljon kuin heinäkuussa sitten saatiin. Kyllä se on jo nähtävissä, että vaikka sadepäivät eivät ehkä nousisi määrällisesti, niin sateet ovat rankempia jatkossa ja kuivat kaudet tulevat olemaan varmaan pitempiä. Kunpa osaisi ottaa sitten oikeaan kohtaan sen kesälomansa jatkossa.

Kun palasin töihin niin työkaverini kertoi, kuinka pettyneitä hänen lapsensa olivat silloin keväällä, kun alkukesän Itävallan matka siirtyi koronan takia. Matka siirrettiin silloin syksyyn ja nyt syksyn matkakin Itävaltaan on peruttava. ” Lapset ovat nyt tosi pettyneitä ja harmittaa kyllä itseänikin” työkaverini kertoi. ” Mutta talomme puutarha ei ole kyllä ollut koskaan niin hoidetun näköinen kuin tänä kesänä”, työkaverini lisäsi.

Suomi – Ruotsi yleisurheilumaaottelun pitäisi olla Ratinassa syyskuun alussa, saa nähdä kuinka käy. Kovasti maaottelua vaaditaan järjestämään tavalla tai toisella. Ilman yleisöä tai sitten vaan suomalaisella yleisöllä. Yleisö on kuitenkin maaottelun ehdoton suola. Mitä maaottelu olisi ilman ruotsalaiskatsojia? Suomi – Ruotsi yleisurheilumaaottelua ei ole järjestetty vuosina 1949 ja 1952. Olisiko nyt kolmas kerta?

Nyt on taas aika laittaa saappaat jalkaan ja kerätä viimeiset mustikat, puolukat ja sienet metsästä talvivarastoon. Kuten myös pihan pensaista musta – ja punaherukat, vadelmat, kirsikat ja luumut. Joten kyllä se syksy on tullut.