Tuore Heloposki Henna on auttavainen persoona, joka pyöräilee päivittäin – ”Ihminen on yhresti nuori, mutta kahresti kakara”

Aino Nummi palkittiin tämän viikon torstaina Kurun Heloposki Hennana. Kuru-neuvoston päätös Nummen valinnasta oli yksimielinen.
Tuore Heloposki Henna on kurulaisille tuttu, auttavainen ja ystävällinen persoona.

Vuonna 1939 syntynyt Nummi on asunut Kurussa koko ikänsä. Kuusilapsisessa perheessä kasvanut Nummi kertoo, että lapsuudessa ei tiennyt pahasta maailmasta mitään. Naapurit ja läheiset auttoivat arjessa. Leskeksi jäänyt äiti kasvatti lapsikatrasta hyvin, eikä kukaan lapsista juopotellut tai puhunut rumia.

– Äiti ois ansainnut mitalin, Nummi sanoo.

Tuore Heloposki Henna on työskennellyt 20 vuotta ”Suamen Rikoolla”. Tämän lisäksi työuraan on mahtunut työskentelyä muun muassa taimitarhalla, kaupassa ja leipomossa.

Nummi on käynyt paljon kursseja elämänsä aikana, kuten lähimmäispalvelu-, elvytys ja ensiapukurssit. Hän on päivittäin käynyt katsomassa, että lähimmäisten asiat ovat kunnossa.

Kuru-neuvoston puheenjohtaja Leena Törmä kertoo, että Nummen valinta Hennaksi oli yksimielinen. Eräitä valintaperusteita ovat juuri olleet Nummen auttavaisuus ja ystävällisyys. Hän lukee päivän lehdet, auttaa silmätipat silmiin ja mittaa verenpaineet.

Vilkas persoona ihastuttaa kukkahatussaan

– Aino on persoona, jotka nykyään ovat vähissä, kertoo Kuru-neuvoston puheenjohtaja Törmä.

Kesäkurulaiset tuntevat Nummen ”kukkahattutätinä”, sillä hän pyöräilee kesäisin kukkahattu päässä. Pyöräily onkin osa Nummen päivittäistä elämää. Pyöräilyn lisäksi hän harrastaa muun muassa voimistelua ja tuolijumppaa sekä osallistuu kerhotoimintaan.

– Harrastukset on tärkeitä, hän muistuttaa.

Nummi kirjoittaa ja lausuu myös runoja. Torstain juhlallisuuksissa hän lausui useamman runon kiitospuheensa aikana. Runojen ja liikunnan lisäksi luonto ja seurakunnan toiminta ovat hänelle tärkeitä.

Haastattelun aikana Nummesta välittyy rempseä ja puhelias kuva. 81-vuotias Nummi kertoo, että elämässä on tärkeää harrastaminen, lukeminen ja osallistuminen – sekä se, että toimii omatuntonsa mukaan.

Nummi kuvailee itseään vilkkaaksi, mikä käy ilmi, kun kuvia aletaan ottaa.

– Saako kiivetä puuhun, hän kysyy.

Vaikka puuhun kiipeäminen jää tällä kertaa välistä, tuoretta Heloposki Hennaa kuvailee lause, jonka hän toistaa sekä haastattelussa että kiitospuheessa:

– Ihminen on yhresti nuori, mutta kahresti kakara.