Kesäpäivän raportti Kurusta: Torilla käy kauppa ja Petri Nygård saapuu illalla

Paikallislehti piipahti Kurussa keskellä kesäpäivää. Selvä havainto oli se, että Kuru herää iloisesti henkiin aina kesäviikonloppuisin.
Soittola Pub Kurun yrittäjä Kari Makkonen (oik.) satsaa livemusiikkiin viikonloppuisin.

Soittola Pub Kurussa kesäviikonloppuja on odotettu koko kevään ajan hartaasti. Koronakevät oli rankkaa aikaa, kun kassakone ei kilissyt. Pub oli kiinni ja avautui vasta, kun Suomen hallitus antoi siihen luvan.

Nyt Soittola Pub Kurun yrittäjä Kari Makkonen satsaa livemusiikkiin ja yrittää kiriä keväällä menetettyjä tuloja takaisin. Ensimmäisenä kiinnityksenä jo tänään lauantaina Soittola Pub Kurun festariteltassa esiintyy roisin rapin taitaja Petri Nygård.

– Onhan Nygård iso investointi, jopa järjetön, mutta nyt on pakko yrittää jotain. Olemme kyllä myyneet ennakkoon paljon lippuja, Kari Makkonen sanoo.

Tiedossa on, että keikalle on tulijoita ainakin Kirkkonummelta ja Lempäälästä. Ja paikalle kannattaa saapua jo ennen Nygårdin iltakymmeneltä alkavaa esiintymistä, sillä sitä ennen livemusiikka tarjoilee Scandinavian Hanks.

– Toivottavasti tulisi yleisöryntäys. Se siirtäisi konkurssia edes vähän, Makkonen hymähtää.

Hänen mukaansa Soittola Pub Kurussa käy pitkälti vakiintunut asiakaskunta. Toki kesällä väkimäärä kasvaa, mutta turisteja ei pubiin kovin paljon eksy.

– Kannattaa tulla, sillä meillä on kesällä livemusiikkia joka viikonloppu, Makkonen vinkkaa.

Pitkä kokemus torikaupasta

Markku Palojoella on pitkä kokemus torimyynnistä. (Kuva: Pinja Mäkinen)

Parin sadan metrin päässä Soittola Pub Kurusta, Kurun torilla on vilskettä. Kauppa käy hyvin viikonlopun alla.

Kyröskoskelainen pärekoreja ja muita vastaavia tuotteita kauppaava Markku Palojoki on tuttu näky Kurun torilla joka perjantaina. Lauantaisin hänet tapaa Kyröskosken torilla.

– Olen myynyt täällä Kurussa vuodesta 1993 lähtien. Kuru on aina ollut melko samanlainen paikka, eli kesällä ihmiset tulevat perjantaina torille. Kesällä täällä väkimäärä moninkertaistuu, kun ihmiset tulevat mökeilleen, Palojoki kertoo.

Tänä vuonna kauppaan tekee loven Kurun markkinoinen peruuntuminen.

– Toki tämä tavallinen torimyynti on pikkukauppaa verrattuna markkinoihin. Markkinoilla ollaan pidempi aika ja siellä ihmisillä on toisenlainen ostohalu, Palojoki tuumaa.

Tämän hetken suosikkituotteet ovat Palojoen mukaan kopat ja ostoskorit. Tietetenkin myös vihdoilla on kesäisin kova menekki.

Mansikatkin tekevät kauppansa

Samalla torilla hymyilee mansikoita ja muita perinteisiä kesäherkkuja myyvä Ida Lohtander. Hän on

Ida Lohtander saa nauttia Kurun torielämästä koko kesän. (Kuva: Pinja Mäkinen)

Kurun torilla mansikkakauppiaana koko kesäloman ajan siihen saakka, kunnes koulu taas alkaa.

– Kauppa käy hyvin varsinkin perjantaisin, kun torilla on muitakin myyjiä. Silloin ostoksia tekevät sekä mökkiläiset että paikalliset vakiasiakkaat.