Ennätykset paukkuivat, kun nuoret yleisurheilijat pääsivät kunnolla kesävauhtiin

Tampereen Pyrinnön ylöjärveläistaustaiset nuoret tekivät hyviä tuloksia Ratinan kaksipäiväisissä yleisurheilukilpailuissa. Myös Virroilta tuli hienoja tuloksia.
Mikko Murto ja Miro Mäkinen olivat hyvässä juoksuvauhdissa Virroilla. (Kuva: Maria Murto)

Elokuussa 15 vuotta täyttävä Konsta Uuttera pinkoi miesten 800 metrillä kolmanneksi ennätyksellään 2.03,74. Hänen kehityksensä on ottanut kovan harppauksen, sillä viime kesänä hän juoksi kahteenkin kertaan 2.07,14.

Pahoista jalkavammoista parina viime kesänä kärsinyt Oona Hietala ponnisti naisten pituuden ykköseksi 574 kantaneella hypyllään. Edellisen kerran Hietala kilpaili pituudessa yli kymmenen kuukautta sitten.

Viimekesäinen pituuden EYOF-pronssimitalisti Nea Lento juoksi 19-vuotiaiden 100 metrin aidat ensimmäistä kertaa kilpailussa. Hän sijoittui ajallaan 14,81 toiseksi. Myös nelossijan tuonut keihästulos 35,19 on Nean ennätys 600 gramman välineellä.

Iida Kujanpää ylitti naisten seiväskilvassa voittokorkeutensa 320 kolmannellaan, mutta 330 oli vielä liikaa. Toisen voittonsa Kujanpää otti 15-vuotiaiden 80 metrin aidoissa ennätyksellään 12,40. Oona Lento sijoittui samassa aitakilvassa kuudenneksi ennätyksellään 13,31 ja hyppäsi 15-vuotiaiden pituuden yhdeksänneksi 466, jota pidemmälle hän on päässyt vain hallissa.

Sanni Lehto, 16, juoksi naisten 400 metrin aidoissa ennätyksensä 1.16,94 ja sijoittui viidenneksi.

Virroilla kilpailtiin jo viime keskiviikkona. Ylöjärven Urheilijoiden Mikko Murto, 16, voitti miesten 100 metrin B-erän kauden parhaallaan 11,88. Seurakaveri Miro Mäkinen, 15, oli A-erän kuudes ajalla 12,18 ja juoksi 200 metrillä eränsä neljänneksi ajalla 24,21.

Iida Kujanpää ponnisti naisten pituuden kakkoseksi tuloksella 506 ja oli satasella eränsä toinen ajalla 13,78.

Lue myös:

Yleisurheilu on Mäkisille koko perheen juttu – Esikoinen on jo ehtinyt rakettinousulla SM-mitalistiksi

Nea Lento ponnisti nuorten olympiafestivaaleilla pronssille haasteista huolimatta