Katso YU:n henkilökunnan kesäreseptit ja testaa niitä itse – uusi ruokaohje joka viikko

Hyviä reseptejä ei ole koskaan liikaa! Ylöjärven Uutisten henkilökunta haluaa ilahduttaa kesäkokkeja omilla, hyväksi havaituilla ruokaresepteillään. Uusi resepti julkaistaan kesällä joka torstai ja tästä jutusta näet kaikki reseptit.

Asiakkuuspäällikkö SATU RAJAMÄKI

RAPARPERIPAISTOS

”En tiedä, mistä olen ohjeen aikanaan saanut. Ohjelappu on koneella kirjoitettu ja ruokaläikkien täplittämä. Joka kesä sen kuitenkin kaivan esiin. Kuuluu siis luottoreseptien joukkoon: helppo, herkullinen ja kausiruokaa parhaimmillaan. Eikä taatusti voi epäonnistua!”

Vaihe 1:

  • 1 litra tai vähän reilu raparperiä
  • 1,5dl sokeria
  • 2tl perunajauhoja
  • kanelia maun mukaan
  • Laita folion alle vuokaan. paista 175 asteessa 15-20 minuuttia.

Vaihe 2:

  • 2 munaa
  • 1 dl sokeria
  • Vatkaa vaahdoksi
  • 100 g sulaa voita
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • Sekoita, lisää vatkatun vaahdon sekaan. Kaada seos vuokaan raparperien päälle. Paista 175 asteessa 25–30 minuuttia. Nauti lämpöisenä vaniljajäätelön kanssa!

Toimittaja IIRIA LEHTINEN

PIKAMUNKIT (tavalliset ja gluteenittomat)

”Teimme vappuna munkkeja, ja löysin tämän pikamunkkiohjeen käsinkirjoitettuna reseptivihkostani. Ohje on ilmeisesti se hyväksi todettu, kymmeniä vuosia vanha resepti, jolla miehen puolen suku paistaa aina vappumunkkinsa. Tällä kertaa muutin reseptin gluteenittomaksi ja maidottomaksi, ja lopputulos olikin todella hyvä – yhtä hyvä ellei jopa parempi kuin tavalliset munkit! Munkit olivat myös todella nopeatekoisia. Suosittelen paistamaan muulloinkin kuin vappuna. Vaikka kesävieraille.”

Resepti:

  • 1 muna
  • 1 dl sokeria
  • 1,5 dl maitoa (tai vettä)
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • (tai gluteenittomaan versioon: 1,5 dl esim. Semper gluteeniton fin mix – hieno jauhoseosta (sis. etenkin. riisi-, maissi- ja perunajauhoja) + 1 dl kaurajauhoja + 0,75 dl mantelijauhoja) paistamiseen: 1-2 pulloa rypsiöljyä
  • Sekoita kuivat aineet keskenään ja sitten kaikki aineet yhteen. Anna öljyn lämmetä kattilassa sopivan lämpöiseksi (noin 180 astetta) ja kokeile sitten ruskistumista pienellä määrällä taikinaa. Taikinaa laitetaan öljyn sekaan yhden tai kahden ruokalusikan avulla niin, että munkista tulee sunnilleen pyöreä. Nosta munkit esimerkiksi reikäkauhalla talouspaperin päälle. Muista sokeroida munkit lämpiminä.
Iiria Lehtisen pikamunkit
Pikamunkit

 

Mainostoimittaja BIRGITTA LINDFORS-TBAILEH

”Helppo, halpa ja terveellinen”

TALKKUNAPÖPERÖ (6 annosta, 20 minuuttia)

  • 5 dl (pakaste)mustikoita
  • 1 prk (2 dl) vispikermaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 prk (250 g) maitorahkaa
  • 1 dl talkkunajauhoa
  • Sosteuta puolet mustikoista. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi sitruunamehun ja sokerin kanssa. Sekoita kermavaahto, maitorahka, marjasose, kokonaiset marjat ja talkkunajauhot tasaiseksi. Annostele talkkunapöperö tarjoiluastioihin. Koristele kokonaisilla mustikoilla.
Talkkunapöperö