Ylöjärvellä ei ole todettu tällä viikolla yhtään uutta koronatartuntaa

Ylöjärven koronavirustartunnat eivät ole testausten mukaan lisääntyneet, kertoo THL:n koronatartunnoista ilmoittava karttasovellus.

Viime viikolla Ylöjärven kaupunki tiedotti Rinteen vuoropäiväkodissa ilmi tulleesta koronatartunnasta.

Ylöjärvellä on siis edelleen yhteensä 16 varmistettua koronatartuntaa. Niistä viisi todettiin viime viikon aikana.  Ylöjärvellä on Pirkanmaan kunnista edelleen toiseksi eniten koronatartuntoja.

Ylöjärven naapurikunnista Nokialla on todettu yhteensä 11 koronatartuntaa. Muista pirkanmaalaiskunnista Lempäälässä tartuntoja on varmistettu 6, Orivedellä 9, Pirkkalassa 11, Kangasalla 14, Valkeakoskella 14 ja Sastamalassa 15. Tampereella tautitapauksia on todettu yhteensä 137.

Koko Pirkanmaalla varmistettuja tartuntoja on nyt yhteensä 254.

Tiedot päivittyvät karttasovellukseen

Koronatartuntojen määrä selviää Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen karttasovelluksesta, johon on koottu kuntakohtaiset tiedot laboratoriovarmistetuista COVID-19-tapauksista Suomessa. Sovelluksessa esitetään varmistetut tapaukset Suomessa sekä niiden ilmaantuvuus, eli tapausten määrä 100 000:ta asukasta kohden.

THL:n karttapalvelusta löytyy tietoa tautitapauksista ikäryhmittäin, tapausten sukupuolijakauma sekä taulukkona tautitapaukset niissä kunnissa, joissa on todettu enemmän kuin neljä COVID-19-tapausta. Jos kunnassa on 0–4 tapausta, tautitapaustietoja ei henkilötietojen yksityisyyden turvaamiseksi ilmoiteta.

Karttasovelluksen tiedot perustuvat tartuntatautirekisterin tietoihin. Näytteenottopäivästä kuluu noin 2–4 päivää ennen kuin näyte on analysoitu, kirjattu ja tieto on päivittynyt tartuntatautirekisteriin.

Lue myös: Mutalasta kotoisin oleva Sanni, 27, sairastui koronaan – Ensin olo oli nuhainen, mutta sitten lähtivätkin maku- ja hajuaisti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?