Korona iskee rajusti Ylöjärven Ilvekseen – Monitoimihallin tyhjillään seisottaminen merkitsee vakavia talousvaikeuksia

Ylöjärven Ilveksen monitoimihalli seisoo nyt tyhjillään. (Kuva: Jani Saarenpää)

Koronapandemia iskee jokaiseen urheiluseuraan. Ylöjärvellä kovimman iskun kokee Ylöjärven Ilves, jolle viruksen ajoitus oli mahdollisimman ikävä.

YIlves oli juuri saanut viime vuonna valmistuneen monitoimihallinsa toimimaan. Jalkapallojoukkueet valmistautuivat kesään, ja futsalkautta oli vielä hieman jäljellä, kun koko toiminta piti keskeyttää.

– Palloliitto kielsi kaiken joukkuetoiminnan 13. huhtikuuta asti, ja tuskin sekään riittää. Jos kielto puretaan vaikka kesäkuun alussa, missä muodossa sarjat voidaan pelata? YIlveksen urheilutoimenjohtaja Sami Päivinen ihmettelee.

– Kun lasketaan pelaajat, toimihenkilöt ja junnuja kuljettavat perheenjäsenet, tämä koskettaa reilusti yli tuhatta ihmistä, hän pohtii.

Kotioloissa pystyy kehittämään kuntoa sekä tekniikkaa, ja seura rohkaiseekin jäseniään hyödyntämään sosiaalista mediaa etäharjoittelun ideoinnissa ja toteutuksessa. Taloustilanne on selvästi pahempi päänvaiva.

Monitoimihallin ja tekonurmen vuoroja on peruttu huhtikuun loppuun asti yli 400 tunnilla. Laskutus käyttäjiltä lopetettiin 15. maaliskuuta, eikä omistajan, Ylöjärven Urheiluhallit Oy:n kassaan ollut kertynyt vielä puskurivaroja. Muitakaan tulonlähteitä yhtiöllä ei ole.

Yhtiö on ryhtynyt keräämään kummilaumaa, jonka jäseneksi pääsee maksamalla yhden peruuntuneen tekonurmi- tai hallivuoron. Myös muun muassa fanituotemyynnistä toivotaan saatavan apua, mutta mikäli tauko pitkittyy, muitakin järjestelyjä tarvitaan.

Uusi halli otettiin käyttöön viime marraskuussa.

Päivinen kuitenkin rauhoittelee pelkoja hallin luisumisesta veronmaksajien maksettavaksi.

– Kaupungilla on riskiä vain tontin vuokratulojen verran. Vuokrasopimushan on tehty 15 vuodeksi. Kukaan ei tiedä, kauanko poikkeustila kestää, mutta vetoamme koko seuraväkeen, jotta meillä olisi harrastajia poikkeustilan jälkeenkin. Pohtimista riittää muun muassa hinnoittelussa, Päivinen myöntää.