Suojastentien asukkaiden parkkipiina pahenee

Kaupunki oli taas suuressa viisaudessaan tuonut Suojastentielle uusia pysäköintikieltomerkkejä. Tällä hetkellä niitä on peräti 19. No, niistä on taloyhtiöiden merkkejä 5. Mutta kuitenkin 300 metrin pituisellä tiellä kieltomerkkien määrä lienee maailmanennätys alallaan.

Kaikki tämä kieltomerkkien kurjuus alkoi aikoinaan, kun kaupunki päätti leventää jalkakäytävää tolkuttoman isoksi sitä käyttävään väkimäärään nähden. Metrin leveä olisi täysin riittänyt. Haavistolla ei sivuteillä ole jalkakäytäviä ollenkaan.

Taloyhtiöissä ei parkkipaikkoja ole riittävästi asukkaille. Poikkeuksena on As Oy Marjamaa. Auto on kuitenkin nykyaikana välttämätön monille jo pelkästään työn vuoksi, mutta sitä eivät kaupungin viranomaiset ole tajunneet kieltomentaliteetillaan. Autohan pitää pysäköidä kuitenkin johonkin ja mieluiten lähelle kotia.

Tässä olisi ehdotus, kuinka asia korjataan, kun on tullut 30 vuotta katseltua rytökärpänpesää Nuottakalliontien ja Laaduntien välissä. On kai kaavassa merkitty puistoalueeksi. Tasoitetaan se hiekkakentäksi, johon ilman parkkipaikaa olevat asukit voivat tuoda autonsa. Ei olisi kovinkaan kallis ratkaisu.

Tällöin myös Suojastentie voi jäädä kiitoradaksi Laadun alueen autoilijoille, jotka ruuhkaikoina menevät sen kautta kotiinsa.

Veli-Heikki Kosonen
Suojastentien asuja vielä toistaiseksi