Stenman sivakoi erävaiheeseen nuorten MM-sprintissä

Oberwiesenthalin MM-kisat käynnistyivät sprinteillä viime lauantaina. Alle 20-vuotiaiden miesten sarjassa oli 97 osallistujaa eri puolilta maailmaa. Suomea kilpailussa edusti neljä hiihtäjää, joista yhtenä ylöjärveläinen Tino Stenman.

Saksassa kisattiin leudossa, sumuisessa säässä vapaan hiihtotyylin sprintit. Tino Stenman oli karsinnoissa 8. nopein. Eroa kovinta vauhtia pitäneeseen, Yhdysvaltojen Gus Schumacheriin jäi vain 3,8 sekuntia. Alkuerässä Stenman sijoittui viidenneksi ja oli koko kilpailussa 22:nen. Sprintin voitti Norjan Ansgar Evensen.

Suomalaisista Miska Poikkimäki hiihti välieriin asti ja sijoittui lopulta kisan 8:nneksi. Niilo Moilanen oli 21:nen ja Johannes Vuorela 53:s.
Naisten kilpailussa Jasmin Kähärä oli karsinnan 10:s ja selviytyi erävaiheista finaaliin asti. Kilpailun voitti Ruotsin Louise Lindström, ja Kähärän sijoitus oli sauvarikon jälkeen 6:s. Suomen Hanna Ray oli 47:s, Lotta Kurttila 51:nen ja Siiri Kaijansinkko 66:s.

Nuorten MM-kisoissa alle 20-vuotiaiden ohjelmassa on maanantaina perinteisen kisa, keskiviikkona vapaan yhteislähtö ja perjantaina viestit.

Ryhtiläisiä kisasi lauantaina myös Sieppijärvellä Sisun hiihdoissa. Topias Torvinen voitti 20-vuotiaiden 9 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisan ajalla 24.37,2. Onni Koskela oli 18-vuotiaiden 9 kilometrillä kolmas ajalla 25.13,9 ja Helmi Koskela 14-vuotiaiden 3 kilometrillä kuudes ajalla 10.42,6.

Tiistaina 3.3. käynnistyy Räikkä-cup, jonka vapaan hiihtotavan kilpailu on myös Ylöjärven kaupunginmestaruuskilpailu. Tulevana viikonloppuna Hämeessä kisataan piirinmestaruuksista.