Ylöjärveläiset aikuisurheilijat vahvoja: Hautala kolmoismestariksi, Syrjälälle kaksi kultaa

Ylöjärveläisurheilijat niittivät menestystä viikonloppuna kisatuissa Suomen Aikuisurheiluliiton (SAUL) halliyleisurheilun mestaruuskilpailuissa Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.
Tiia Hautala otti kolme kultamitalia Suomen Aikuisurheiluliiton yleisurheilun SM-halleissa.

Aikuisyleisurheilukilpailuihin voivat osallistua kansallisella tasolla yli 30-vuotiaat. Kansainvälisissä arvokilpaluissa ikäluokat alkavat yli 35-vuotiaista. Sarjoja on viiden vuoden välein.
Järjestävän seuran Kunto-Pirkkojen Tiia Hautala oli viikonlopun kolmoismestari sarjassa 45-vuotiaiden naisten sarjassa. Hautala pinkaisi sileän 60 metriä aikaan 8,33, aidatun 60 metriä aikaan 9,22, ja ponnisti pituutta 5,22.

Entinen olympiaurheilija oli tyytyväinen viikonlopun suorituksiinsa, vaikka aidoissa hän jäikin vaivaiset kolme sekunnin sadasosaa Suomen ennätyksestä.

– Otin hallikaudelle projektin, että yritän parantaa nopeutta. Olen iloinen siitä, että se onnistui, kertoi Hautala, joka paransi 60 metrin sileän aikaansa viime kaudesta lähes kaksi kymmenystä.

Hautala päätti hallikautensa tähän ja pienen tauon jälkeen alkaa harjoittelu kohti kesän kilpailukautta. Tavoitteena ovat heinäkuussa Lohjalla järjestettävät Pohjoismaiden mestaruuskilpailut.

Teppo Syrjälä (oik.) oli ylivoimainen M45-sarjan 1500 metrillä ja 3000 metrillä.

45-vuotiaiden miesten sarjassa Tampereen Pyrinnön värejä kiidättävä Teppo Syrjälä otti kaksi ylivoimaista mestaruutta. 1 500 metriä taittui reippaassa vauhdissa 4.28,07 ja 3 000 metriä aikaan 9.42,07.

Miehellä oli sama taktiikka molemmilla matkoilla:

– Paukusta kärkeen, sitten itselle sopiva vauhti, ja sitä koitin ylläpitää. Molempina päivinä se onnistui niin, että vauhti kiihtyi lopussa, mutta helppoa se ei ollut. Pääasia, että paikat kestivät juosta kaksi peräkkäistä päivää.

Syrjälä kilpailee kolmen viikon päästä Portugalin Bragassa mastersien EM-hallikilpailuissa.

Ensi vuonna 90-vuotiaiden miesten sarjaan siirtyvä Kunto-Pirkkojen Jaakko Nieminen nappasi hopeamitaleita kaksin kappalein 85-vuotiaiden miesten sarjassa. 60 metrillä hän hävisi mestaruuden niukalla kolmen sadasosan erolla ajalla 11,53. Niemisen aika 200 metrillä oli 47,93.