Ulla Ruusukallio on onnellinen valinnastaan: ”Toivon, että Ylöjärvi saa viisaan kirkkoherran”

Rovasti Ulla Ruusukallio valittiin viime torstaina kirkkovaltuuston kokouksessa Ylöjärven seurakunnan uudeksi kirkkoherraksi. – Lämmin kiitos Ylöjärven kirkkovaltuustolle luottamuksesta. Odotan innolla kesäkuussa alkavaa yhteistyötä, Ruusukallio kommentoi lyhyesti heti valinnan jälkeen.
Ulla Ruusukallio tapasi seurakuntalaisia valintansa jälkeen perjantaina seurakuntakeskuksessa.

Tampereen seurakuntayhtymän sairaalasieluhoitajana Pitkäniemen sairaalassa toimiva Ruusukallio seuraa Ylöjärvellä virassa Hämeenlinnaan siirtynyttä Kimmo Reinikaista.

Kirkkovaltuusto päätyi äänestämään kirkkoherrasta, kun kirkkovaltuutettu Timo Kulmala esitti kirkkoherraksi Tuomo Törmästä. Lopulta Ruusukalliolle annettiin 17 ääntä ja Törmänen sai 13 ääntä. Timo Saariselle annettiin kolme ääntä. Äänestys suoritettiin suljettuna lippuäänestyksenä.

Evästys äänestykseen

Ennen kokouksen alkua Ylöjärven seurakunnan vs. kirkkoherra Jyrki Koivisto antoi evästyksen kirkkovaltuuston jäsenille:

– Tällä on iso merkitys, mitä nyt tehdään ja mitä me valitaan. Me katsomme tässä yhteisömme tulevaisuutta. Ja tälle meidän valintojen viikolle annettiin viime sunnuntaina matkaevääksi Hoosean kirjan kohta, josta otan alusta vain kaksi sanaa: kylväkää oikeudenmukaisuutta, Koivisto sanoi ja jatkoi:

– Näitä sanoja meidän on hyvä kantaa täällä omassa seurakunnassamme ajatellen meidän nuoria. Mitä on se oikeudenmukaisuus, kun elämme nuorten kanssa ja ajattelemme heidän tulevaisuuttaan. Koko maapalloa koskettava ilmastonmuutos on toinen asia. Eli mitä on oikeudenmukaisuus suhteessa luontoon ja luomakuntaan. Kylväkää oikeudenmukaisuutta on Raamatusta kaikuva profeetta Hoosean sana, joka valaiseen meidänkin polkua tulevan kirkkoherran, johtajan ja esimiehen kanssa. Hän kaipaa yhteistyötä, johon voimme lähteä vahvasti mukaan.

Ylöjärven Kirkkoherran virkaan oli kaikkiaan seitsemän vaalikelpoista hakijaa, joista kirkkoneuvosto valitsi joulukuussa soveltuvuusarviointiin Ulla Ruusukallion ja Tuomo Törmäsen.R uusukallio oli Ylöjärven seurakunnan kirkkoneuvoston esitys uudeksi kirkkoherraksi.

Kun Ruusukallio oli saanut jonkin aikaa sulatella valintaansa, hän kertoi olevansa onnellinen ja iloinen. Hän oli erityisen tyytyväinen koko pitkään valintaprosessiin.

– Olen ollut mukana useissa kirkkoherran vaaliprosesseissa vuosien aikana. Täällä Ylöjärvellä on ollut aivan huikea prosessi. Kaikki oli äärimmäisen hyvin valmisteltu ja kaikki vaiheet oli mietitty. Tiedotus on ollut uskomattoman hyvää sekä ulospäin että meille hakijoille päin, Ruusukallio kiitteli.

Tuttuun paikkaan

Ulla Ruusukallio on työskennellyt äskettäin Sastamalan seurakunnan vs. ja vt. kirkkoherrana. Ylöjärven uusi kirkkoherra on kasvatustieteiden ja teologian maisteri. Hän on myös Suomen kirkon pappisliiton puheenjohtaja. Ruusukallio aloittaa uudessa virassaan Ylöjärvellä kesäkuun alussa. Sitä ennen hän jättää tehtävänsä Pitkäniemessä.

– Jään varmaankin huhtikuun alkupuolella vuosilomalle ja kesäkuun alussa tulen Ylöjärvelle, Ruusukallio kertoi.

Ensimmäisten työpäivien ohjelma on jo aika pitkälti selvillä.

– Ensin pitää saada fasiliteetit ja systeemit kuntoon. Sitten tietysti tutustun lisää ihmisiin. Tietysti, kun on kesäaika ja rippuleiritkin pyörivät niin koko työyhteisö ei ole heti koolla. Syksyyn mennessä ollaan kuitenkin viisaampia.

Ruusukallion mukaan Ylöjärvi saa seurakunnan johtoon kokeneen ihmisen.

– Minulla on seurakuntatyöstä pitkä kokemus ja monipuolinen koulutus tehtävään. Toivon, että Ylöjärvi saa viisaan kirkkoherran. Se toki jää sitten matkan varrella arvioitavaksi.

Ruusukallio tuntee puutarhakaupungin ja uuden työpaikkansa hyvin.

– Olen ollut tällä konsulttina piispantarkastusprosessissa pari vuotta sitten. Silloin kuljin seurakunnan rinnalla reilun vuoden. Lisäksi moni ystävä ja tuttu asuu Ylöjärvellä. Käyn usein kaupassa Kauppakeskus Elossa kirjastoakin käytän silloin tällöin.

Lue myös:

Kirkkoherraehdokas Ulla Ruusukallio: ”Ihmiset sanallistavat Jumala-kaipuunsa toisin kuin mikä kirkon väelle on ollut tyypillistä”