Mäkinen ponnisti senttitaistossa SM-kultaa – ”Vauhtijuoksun asento oli selvästi parempi”

Tampereen Pyrinnön ylöjärveläisen Olivia Mäkisen SM-mitalikokoelma karttui pituushypyn 22-vuotiaiden sarjassa Helsingin Liikuntamylly-hallissa viime lauantaina.
Olivia Mäkinen on tottunut menestymään ikäluokassaan. (Arkistokuva / Jani Mäkinen)

Mäkinen venytti viidennellä hypyllään halliennätyksensä 589. Tulos oli saman, jonka Jyväskylän Kenttä-Urheilijoiden Oona Nieminen hyppäsi kolmannellaan. Toiseksi parhaat hypyt 582 ja 575 ratkaisivat kullan Mäkiselle

Voittoleiskautus oli Mäkisen uran toistaiseksi viidenneksi paras tulos. Kaikki neljä parempaa tulosta ovat syntyneet ulkokentillä.

– Vauhtijuoksun asento oli selvästi parempi kuin aikuisten SM-hallissa. En enää tullut lankulle liian takakenossa.

Osittain pituuden kanssa päällekkäin juostiin 60 metrin eriä. Mäkisen alkueräaika 7,76 riitti vielä jatkoon, mutta välierien 7,72 jätti hänet ensimmäisenä ulos finaalista tuhannesosasekuntien erolla. Juoksut kuitenkin kulkivat erinomaisesti, sillä Mäkisen edellinen ennätys oli aikuisten SM-hallissa syntynyt 7,78.

– Vaikka välierä juostiin kesken pituuskilpailun, juoksu tuntui yllättävänkin hyvälle, eikä finaalista putoaminenkaan harmittanut. Sen sijaan sunnuntain korkeushypyssä jalkoja jo painoi, ja se kilpailu meni pilalle, Mäkinen myönsi.

Korkeuskisassa hän ylitti 161 toisellaan ja jäi neljästä osanottajasta viimeiseksi. Pronssi olisi irronnut tuloksella 164.

Mäkisen kilpailukausi jatkuu vielä ensi viikonloppuna SM-halliotteluissa. Sen jälkeen hän keskittyy ylioppilaskirjoitustensa loppusuoraan. Jäljellä ovat vielä äidinkielen ja englannin kokeet.

Sanni Lento loikki neloseksi

Niin ikään Pyrintöä edustava Sanni Lento putosi täpärästi mitaleilta 17-vuotiaiden kolmiloikassa. Hän ponnisti viimeisellään 11,40 eli tasalukemiin kolmantena olleen Saana Peuran kanssa. Peuran toiseksi pisin hyppy oli kantanut 11,32 ja Lennon 11,30, joten ylöjärveläinen sijoittui neljänneksi.

Lohtua sijoitukseen tuli siitä, että Lennon viidenneksikin pisin hyppy oli 11,01, kun hänen edellinen halliennätyksensä oli 10,99. Ulkona hän hyppäsi viime kesänä 11,28. Pituuskilvassa Lento lensi toisellaan hallikauden parhaansa 513 ja sijoittui 14:nneksi. Kahdeksan parhaan joukkoon olisi vaadittu 13 senttiä pidempi pomppu.

Sanni Lennon isosisko Nea kilpaili alkutalvesta, mutta ei osallistunut kumpiinkaan SM-kilpailuihin. Nean tavoin viime loppukesästä loukkaantunut Oona Hietala ei ollut vielä kilpailukunnossa.