Viljakkalalaislähtöinen Jesse Markin heittää keikan Viljakkalan yhtenäiskoulussa – Emma-gaalassa vuoden tulokkaaksi valittu artisti esiintyy myös kesän Mökkirokissa

Tämän vuoden Emma-gaalassa Vuoden tulokas ja Kriitikoiden valinta -Emmat pokannut muusikko Jesse Markin saapuu kahdelle keikalle Ylöjärvelle.
Liberialaissyntyinen Jesse Markin on käynyt lapsuudessaan Viljakkalan koulua. (Kuva: All Day Entertainment)

Viljakkalasta kotoisin oleva laulaja-räppäri esiintyy Viljakkalan Yhtenäiskoulun oppilaille liikuntahalli Vilskeen avajaisissa 24. huhtikuuta. Artisti on käynyt samaa koulua aikoinaan itsekin.

Räikänpuistossa järjestettävässä Mökkirokissa hän esiintyy 26.heinäkuuta.

Emma-palkintojen lisäksi Jesse Markin on saanut muutakin tunnustusta musiikistaan. Debyyttialbumi Folk (2019) valittiin vuoden albumiksi tammikuussa järjestetyssä Indie Awardsissa. Helmikuussa Jesse Markin voitti Femmagaalassa pääpalkinnon, Vuoden Femman. Jesse Markinin Folk on ehdolla myös tämän vuoden Teosto-palkinnon saajaksi.

Jesse Markin on noussut nopeasti kansainvälisen läpimurron kynnykselle. Artistin musiikki soi elektron, hiphopin ja indien kohtauspisteessä. Hänen ulosantinsa on suvereenia kuultavaa niin levyltä kuin livenäkin. Hänen musiikkiaan on kehuttu brittimedioita myöten.

Markin herättää huomiota myös taiten kirjoitetuilla lyriikoillaan, jotka kätkevät alleen monia ulottuvuuksia eivätkä pelkää ottaa kantaa isoihinkaan teemoihin.