Kestävä kehitys ja kierrätys olivat pääosassa lasten suunnitustapahtumassa

Ylöjärven Yhtenäiskoulun kakkosluokkalaiset pääsivät osallistumaan 25. lokakuuta kierrätys- ja kestävä kehitys -aiheiseen suunnistukseen.
Tamturbo jakoi osallistujille myös heijastinliivit sekä kestävä kehitys- ja kierrätysdiplomit.

Tapahtumaan osallistui kaikkiaan 80 tokaluokkalaista, jotka ratkaisivat ryhmissä erilaisia liikunnallisia kierrätykseen ja kestävään kehityksen liittyviä leikkejä. Suunnistuksen järjesti ylöjärveläinen öljyttömiä paineilmakompressoreita valmistava Tamturbo.

Tapahtumaa organisoinut Tamturbon manager Henrietta Hako-Rita sai idean toteuttaa henkilöstölle suunnattua virkistäytymispäivää uudella tavalla. Yhdessä Ylöjärven kaupungin hyvinvointikoordinaattori Anna Kosken kanssa löytyi sopiva yhteistyökohde.

Hako-Ritan organisoimassa tapahtumassa oli tarkoitus saada oma henkilöstö tulemaan pois mukavuusalueeltaan ja jakamaan yritykselle tärkeän kestävän kehityksen ja kierrätyksen tiimoilta vinkkejä oppilaille.

– Henkilökunta otti haasteen vastaan hienosti ja yhteistyö kaupungin kanssa sujui loistavasti. Hauskaa ei tarvitse aina pitää vain oman henkilökunnan kesken vaan aitoa iloa voi saada siitä, että auttaa tai järjestää toisille mukavan tapahtuman, Hako-Rita kiteytti.

Oppilaat ratkoivat suunnistuksen aikana erilaisia kierrätykseen ja kestävään kehitykseen liittyviä tehtäviä. Keskusteluissa nousi esiin useita tärkeitä teemoja kuten ruokahävikin minimoiminen, kotimaisten tuotteiden suosiminen ja kulutuksen vähentäminen.

– Idea suunnistukseen lähti siitä, että halusimme tehdä jotain kestävän kehityksen hyväksi paikallisella tasolla, Tamturbon markkinointipäällikkö Jonna Kannosto valotti.

– Sekä oppilaat että opettajat kokivat tapahtuman hyödyllisenä ja erityisesti lapsilta saatu positiivinen palaute vahvisti entisestään ajatustamme siitä, että tällaisia yritysten ja koulujen ja muiden paikallisten yhteisöjen yhteisiä tapahtumia kannattaa järjestää, Kannosto jatkaa.

Kannoston mukaan Tamturbon väki oppi paljon lapsilta kierrätysasioista vaikka alunperin ajatus oli opettaa lapsille kierrätystä.

– Lasten kanssa käymämme keskustelut ennestään korostivat sitä, miten paljon voimme oppia toinen toisiltamme ja kuinka tärkeää on tehdä yhdessä töitä yhteisen, turvallisen tulevaisuuden takaamiseksi, Kannosto totesi.

Tamturbo haluaa haastaa myös muita yrityksiä toimimaan paikallisella tasolla ja auttamaan ja antamaan iloa. Paikalliset ohjelmistoyritykset Atostek ja Varaani Works ovat jo ottaneet Tamturbon haasteen vastaan.