Uplakersin kausi alkoi synkästi – katso kuvat avausottelusta

II-divisioonan mestaruutta puolustavan Ylöjärven Uplakersin kausi alkoi varsin masentavissa merkeissä Ylöjärven jäähallissa viime lauantaina. Valkeakosken Kiekko-Ahma haki pisteet lukemin 3–9.
Mika Kalliomäki (22) Kiekko-Ahman puolustajien puristuksessa (Kuvat: Esa Norvia)

Vieraat karkasivat jo avauserässä kahden maalin karkumatkalle, vaikka Uplakerskin osui kertaalleen. Ylöjärveläisryhmän kauden avausosuman viimeisteli Aleksi Saadetdin erän kuudennella minuutilla. Syöttäjinä toimivat Turo Mikkola ja Mika Kalliomäki. Kiekko-Ahma osui erässä kolme kertaa.

Toisen erän alussa Uplakers nousi vielä maalin päähän Aleksi Kinnusen osumalla. Alustuksen maaliin tekivät Miko Yli-Hallila ja Aleksi Saadetdin. Tämän jälkeen valkeakoskelaisvieraat kuitenkin karkasivat, kun kiekko löytyi erän aikana kolme kertaa isäntien verkosta.

Kolmannessa erässä Uplakersin Janne Suomi teki vielä kavennuksen kahden miehen ylivoimalla Turo Mikkolan
esityöstä. Kiekko-Ahma kuitenkin takoi jälleen kolme maalia lisää ja numerot repesivät rumiksi.

Uplakers ei saanut mitenkään kuriin vieraiden Teppo Tenkasta ja Eero Salmelaa. Tenkanen takoi tehopisteet 2+4 ja Salmela tykitti neljä maalia yhden maalisyötön lisäksi.
Uplakersin maalissa Jiri Kumpuvaaralla ei ollut paras päivä. Torjuntoja kertyi toki kunnioitettavat 43, mutta torjuntaprosentiksi jäi 82,69.

Jiri Kumpuvaaran maalilla riitti ajoittain tunkua.
Heikki Soipio (14) menossa maskimieheksi.