Kimmo Reinikainen lähtee Ylöjärveltä Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kirkkoherraksi

Vuoden 2012 lokakuussa Ylöjärven kirkkoherrana aloittanut Kimmo Reinikainen valittiin tiistaina Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kirkkoherraksi.
Ylöjärven seurakuntaa seitsemän vuotta johtanut kirkkoherra jatkaa matkaansa Hämeenlinnaan. (Arkistokuva)

Hämeenlinna-Vanajan seurakuntaneuvosto teki valinnan tiistai-illan kokouksessaan. 51-vuotias Reinikainen on työskennellyt aiemmin muun muassa Nokian ja Nurmeksen seurakunnissa sekä siirtolaispappina Etelä-Saksassa.

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan nykyinen kirkkoherra Timo Kalaja jää eläkkeelle loppuvuodesta ja uuden Reinikainen aloittaa työt uudessa tehtävässään joulukuun alussa.

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kirkkoherran virka avattiin hakuun helmikuussa ja määräaikaan mennessä virkaa haki 13 henkilöä. Seurakuntaneuvosto haastatteli kuusi hakijaa ja kolme heistä lähetettiin henkilöarviointiin eli soveltuvuuskokeisiin.

Seurakuntaneuvosto äänesti kirkkoherran valinnasta. Kimmo Reinikainen sai 13 ääntä ja Heikki Toivio 4 ääntä.

Hämeenlinnan seurakuntayhtymään kuuluva Hämeenlinna-Vanajan seurakunta on yksi Suomen suurimmista luterilaisista seurakunnista. Sen jäsenmäärä on noin 40 300.

Ylöjärven Uutiset onnittelee Kimmo Reinikaista valinnasta ja kiittää erinomaisesta yhteistyöstä vuosien varrella Ylöjärvellä.

Paikallislehti kertoo Kimmo Reinikaisen tunnelmista lisää viimeistään perjantaina.