150-vuotias Ylöjärvi tarjoaa toinen toistaan houkuttelevampia kesätapahtumia

Ylöjärven juhlavuosi tuo tullessaan myös hienoja kesätapahtumia. Tarjolla on jokaiselle jotakin ja varsinkin musiikkia on luvassa runsaasti.

Ylöjärven kesässä on useita myös lapsille ja lapsiperheille suunnattuja tapahtumia. (Arkistokuva)

Ylöjärvellä kesä starttaa viimeistään tiistaina, kun 4.6. Ylöjärven museo avaa ovensa. Ylöjärven ja Kurun kotiseutumuseoilla kokeillaan yleisön pyynnöstä tuntia aikaisempaa aukioloa, kun museot ovat avoinna tiistaista torstaihin ja lauantaista sunnuntaihin kello 11–16. Ylöjärven museo on auki 11. elokuuta saakka. Kurun ulkomuseo on auki heinäkuun ajan.

17. elokuuta ympäri Ylöjärveä levittäytyy Ylöjärven Vanhat talot -tapahtuma ja 28. heinäkuuta järjestetään puolestaan maksuton puistofestari Mökkirokki. Mökkirokin pääesiintyjinä Räikänpuistossa nähdään Danny, Hevisaurus ja Vilma Alina.

Musiikin pariin pääsee jo ensi viikonloppuna, kun perinteinen kamarimusiikkifestivaali KuruFest soi perjantaista sunnuntaihin. KuruFestin esityksiä nähdään Ylöjärven kirkossa, Kurun kirkossa sekä Parkkuun Seuratalolla.

Taiteellisten johtajien Tuomas ja Heini Lehdon koostama KuruFestin ohjelma tuo kauniisiin kesämaisemiin esiintyjiä Suomen huipulta. Parkkuun konserteissa luonto tulee myös sisään konserttisaliin luontovalokuvien muodossa.

Ylöjärven Uutiset julkaisee laajan jutun tämän vuoden KuruFestistä maanantaina osoitteessa ylojarvenuutiset.fi ja keskiviikkona paperilehdessä.

Musiikki-iloitelu jatkuu 29. kesäkuuta, kun Ylöjärven kaupunki ja Rantajätkät järjestävät Räikkä Soi -tapahtuman Räikänpuistossa. Tämäkin tapahtuma on maksuton.

Tuolloin Tenavien Tohinoiden pääesiintyjinä nähdään Benny Törnroos ja Muumit, lastenyhtye Päistikka sekä Taikuri Marko. Lapset pääsevät testaamaan myös Räikänpuistoon avattavaa uutta keppihevosrataa.

Yhteislauluilta Räikkä Raikaan solistiksi saapuu 35-juhlavuottaan hiljattain viettänyt Meiju Suvas.

Lapsetkin on huomioitu

Lapsille on kesän aikana tarjolla monenlaista ohjelmaa. Täti Taikakynä pitää Ylöjärven museolla kuvitettuja satutuokioita ja Nukketeatteri Nirunarun esitysten jälkeen voi osallistua itsekin nukketeatteripajaan. Kesän ohjelmaan kuuluvat myös tutut Vaarini Vempain -kierrokset sekä satujumpat.

Kurun ulkomuseolla ja Vänrikki Stoolin tuvalla pääsee osallistumaan uusiin yleisöopastuksiin, joita on suunnattu kaiken ikäisille. Kuru-viikolla museolla järjestetään perinteinen lastenjuhla 16. heinäkuuta. Silloin esiintymään saapuu lastenyhtye Höpinätötterö.

Kannattaa myös muistaa, että Viljakkalan Haverin kultakaivosmuseolla järjestetään opastettuja kierroksia heinäkuussa.

Kesäteatterista pääsee edellisvuosien tapaan nauttimaan Vahannan nuorisoseuran näytöksissä Ylöjärven museolla sekä Teatteriyhdistys Wimman näytöksissä Viljakkalan Yhtenäiskoulun puistossa.

9. elokuuta on vielä yksi maksuton musiikkitapahtuma, kun kaupungintalon aukiolla musisoidaan Kaupunkijazzissa. Esiintymässä ovat jazztrio Virta sekä Hectorin suomentamia Dusty Springfieldin kappaleita esittävä Aili Ikonen & Jukka Perko Avara.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
YU DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.