Nuorisovaihtoon etsitään isäntäperheitä Ylöjärvellä: Nuoret saavat unohtumattomia elämyksiä

Kansainvälisen Lions-nuorisovaihdon nuoret ovat tulossa Pirkanmaalle jälleen heinäkuussa. Nyt nuorille haetaan isäntäperheitä.

 

Lions-nuorisovaihto tuo Suomeen paljon nuoria joka kesä. (Kuva: Suomen Lions-liitto ry)

Kansainvälistä Lions-nuorisotoimintaa on tehty Suomessa 1960-luvulta alkaen. Tänä kesänä Suomessa järjestetään kuusi kansainvälistä leiriä, joista yksi on Pirkanmaalla Parkanossa 1.-9. elokuuta.

Nuorisovaihto on 17–21-vuotiaiden nuorten pääsääntöisesti kesäaikana tapahtuvaa muutaman viikon mittaista tutustumista muihin maihin ja niiden kulttuuriin. Tämä tapahtuu sekä perheoleskelun että kansainvälisten leirien muodossa. Suomesta on lähtenyt vuosittain noin 200 nuorta ja Suomeen on saapunut 140–160 nuorta. Suomesta lähtevien joukossa on ollut Ylöjärven lukion oppilaita.

Pirkanmaan leirille saapuu 30 nuorta ympäri maailmaa. Ennen leirijaksoa nuorille tarvitaan isäntäperheitä. Euroopan ulkopuolelta tulevat tarvitsevat isänäperheen 12. heinäkuuta ja 1. elokuuta väliselle jaksolle. Euroopasta saapuvat nuoret tarvitsevat isäntäperheen 19. heinäkuuta ja 1. elokuuta.

Isäntäperhejakso voi olla viikonkin pituinen, eli nuorilla voi olla useampi isäntäperhe. Nuori asuu perheessä perheenjäsenen tavoin. Isäntäperheenä toimiminen tarjoaa perheille mahdollisuuden tutustua vieraisiin kulttuureihin ja ihmisiin, harjoittaa kielitaitoa käytännön elämässä ja luoda uusia ystävyyssuhteita. Samalla tarjoutuu maahamme saapuville nuorille mahdollisuus tutustua meihin suomalaisiin, maahamme ja maan kulttuuriin.

Nuorisovaihtotoimintaan voivat osallistua kaikki perheet, joten perheen ei tarvitse olla mukana Lions-toiminnassa.

Lions-nuorisovaihdon tehtävä on luoda suomalaisille nuorille mahdollisuus nähdä ja kokea uusia kulttuureja ja elämää vieraassa maassa ja luoda uusia erilaisia ystävyyssuhteita sekä antaa nuorelle tilaisuus kasvaa ja kehittyä itsenäisesti toimeentulevaksi kansalaiseksi.

Tavoite on myös luoda mahdollisuus lioneille ja joukolle nuoria harjoittaa kansainvälistä toimintaa ja johtajuutta organisoimalla ja johtamalla nuorisovaihtoa ja siihen kuuluvia leirejä.

LC Ylöjärvi/Keijärvi -klubi toivoo löytävänsä vielä perheitä, jotka ovat valmiita vastaanottamaan luokseen nuoren ja samalla mahdollistamaan ainutlaatuisen tilaisuuden kansainväliseen kanssakäymiseen.

Lisätietoja isäntäperhetoiminnasta saa Tuula Kairimolta. Hänelle myös ilmoittaudutaan isäntäperheeksi osoitteeseen tuula.kairimo@lions.fi tai numeroon 040 542 8601. Ilmoittautumisia toivotaan toukokuun aikana.