Ryhdin B-tytöt viidenneksi parhaita Suomessa – katso hienot kuvat finaaliturnauksesta

Ylöjärven Ryhdin B-tytöt taistelivat viime viikonloppuna hyvistä sijoituksista SM-finaaliturnauksessa Joensuussa.
Viidettä sijaa kannatti tuulettaa.

Turnauksessa oli mukana Suomen 12 parasta B-tyttöjen joukkuetta. Ottelun pelattiin Joensuu Areenan upeissa puitteissa.

Lauantai aamuna pelien alkaessa tunnelma Ryhdin joukkueessa oli jännittynyt ja odottava. Avajaisseremonian jälkeen Ryhdin ensimmäiseksi vastustajaksi asettui emäntäjoukkue Joen Juju. Ensimmäisessä pelissä Ryhti ei saavuttanut omaa parasta tasoaan ja Juju hyödynsi Ryhdin kipupisteitä. Ryhti onnistui kuitenkin kääntämään ottelun itselleen luvuin 2–1 (25–19, 23–25, 15–12).

Ryhdin alkulohkon toinen vastustaja oli aiemmilta kausilta tuttu Maskun Kataja. Ensimmäisessä erässä Ryhdin peli oli liian varovaista ja toiseen erään joukkueelle jäi paljon petrattavaa. Toisen erän alku alkoi Ryhdiltä vakuuttavasti, mutta alun taisteluilme ei riittänyt aivan loppuun asti. Lopulta Kataja vei ottelun luvuin 2–0 (25–15, 25–23).

Ryhdille irtosi alkulohkosta toinen sija ja vauhtia oli haettava neljännesvälierien kautta, jossa vastaan asettui entuudestaan Ryhdille tuntematon Korian Ponsi. Tässäkään pelissä Ryhti ei saavuttanut parasta tasoaan, mutta päivän ensimmäisen pelin tavoin taistelu riitti 2–1 (25–19, 21–25, 15–12) -voittoon.

Näin ylöjärveläisjoukkueen tie jatkui puolivälieriiin, johon vastustajaksi valikoitui Pihtiputaan Ploki. Ensimmäisessä erässä Ryhti esitti päivän parasta peliään ja taistelu oli tiukkaa, mutta Ploki oli napsun verran Ryhtiä parempi ratkaisutilanteissa. Toisessa erässä pitkä päivä alkoi näkyä ryhdin liikkumisessa ja Ploki jatkoi välieriin lukemin 2–0 (25–22, 25–12). Ryhti lähti siis sunnuntaina taistelemaan sijoituksista 5–8.

Sunnuntaiaamuna Ryhtiä vastaan asteli välieräturnauksessa Ryhdistä voiton vienyt Nurmon Jymy. Yön aikana Ryhti oli löytänyt taisteluilmeensä takaisin ja Nurmo kaatui hyvällä pelillä numeroin 2–0 (25–17, 26–24).

Voiton johdosta Ryhdin tytöt taistelivat turnauksen viimeisessä pelissään sijoista 5–6. Vastustajana oli alkulohkosta tuttu Maskun Kataja. Tilastojen valossa ottelu oli Ryhdin viikonlopun paras ja peli-ilo huokui kentältä. Ryhti vei tiukan ottelun nimiinsä luvuin 2–1 (26–28, 25–15, 15–11). Näin ollen takataskuun jäi Suomen viidenneksi parhaan B-tyttöjoukkueen titteli. Rikkonaisen kauden takia joukkue voi olla lopputulokseen tyytyväinen.