Seitsemän vuotta Ylöjärven seurakuntaa johtanut Kimmo Reinikainen hakee Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kirkkoherraksi

Ylöjärven seurakuntaa seitsemän vuotta johtanut kirkkoherra Kimmo Reinikainen tavoittelee nyt Hämeenlinna-Vanajan kirkkoherran virkaa. (Kuva: Ville Mäkinen)
Ylöjärven seurakuntaa seitsemän vuotta johtanut kirkkoherra Kimmo Reinikainen tavoittelee nyt Hämeenlinna-Vanajan kirkkoherran virkaa. (Kuva: Ville Mäkinen)

Vuoden 2012 lokakuun ensimmäisenä päivänä työnsä Ylöjärven kirkkoherrana aloittanut Kimmo Reinikainen, 50, hakee Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kirkkoherran virkaa. Liki seitsemän vuotta Ylöjärven seurakuntaa johtanut Reinikainen uskoo antaneensa kaikkensa yhteisölle ja haluaa uusia haasteita. Hämeenlinnan-Vanajan seurakunnan kirkkoherran virkaa tavoittelee 13 hakijaa.

Kirkkoherra Kimmo Reinikainen asetettiin virkaansa Ylöjärvellä sunnuntaina 28. lokakuuta vuonna 2012. Reinikainen seurasi Ylöjärven seurakunnan kirkkoherran virassa rovasti Risto Takkista, joka jäi tehtävästään eläkkeelle.

Reinikainen hakee Tampereen hiippakuntaan kuuluvan Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kirkkoherraksi, koska hän uskoo antaneensa kaikkensa nykyiselle seurakunnalleen.

Ylöjärven seurakunnassa on 24 119 jäsentä. Hämeenlinna-Vanajan seurakunta on Hämeenlinnan seurakunnista suurin 38 697 jäsenellään.

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan nykyinen kirkkoherra Timo Kalaja jää eläkkeelle 1. joulukuuta tänä vuonna.

Vapautuvaa kirkkoherran virkaa on hakenut 13 henkilöä.

Hakijat ovat: pastori Markus Andersson, Hattulan seurakunnan seurakuntapastori Miikka Anttila, Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan vs. kappalainen Mika Juppala, Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan vs. kappalainen Sauli Keskinen, Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kappalainen Hanna-Leena Kevätsalo-Vuorio, Akaan seurakunnan kirkkoherra Ali Kulhia, Helsingin seurakuntayhtymän johtava sairaalapastori Jussi Ollila, Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen apulaislähetysjohtaja Teijo Peltola, Ylöjärven seurakunnan kirkkoherra Kimmo Reinikainen, Kalvolan seurakunnan kirkkoherra Kalle Roine, Tampereen hiippakunnan tuomiokapitulin asiantuntija Mikko Sulander, Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kappalainen Satu Suonperä ja Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kappalainen Heikki Toivio.

Tampereen hiippakunnan tuomiokapituli haastattelee hakijat maalis-huhtikuussa. Tuomiokapituli tarkastaa ehdokkaiden kelpoisuudet tehtävään.

Aikatauluarvion mukaan Hämeenlinna-Vanajan seurakuntaneuvosto valitsee uuden kirkkoherran välillisellä vaalilla kesäkuussa.