Ylöjärven Uutisten hyväntekeväisyyskampanjaan osallistui yli 60 yritystä – potti tukea tarvitsevien perheiden lasten harrastamiseen

Ylöjärven Uutisten Jouluviestin joulutervehdysten tuotosta lahjoitettiin 1 263 euron summa ylöjärveläislasten harrastamisen tukemiseen.

Ylöjärven kaupungin sosiaalityöntekijä Päivi Katajisto (vas.), sosiaalityön johtaja Marketta Tiihala ja Ylöjärven Uutisten asiakkuuspäällikkö Satu Rajamäki ovat tyytyväisiä hyväntekeväisyyssummaan. – Toivon tästä perinnettä ja että tänä vuonna yrityksiä lähtisi mukaan vieläkin enemmän, jotta saisimme kasaan jälleen isomman hyväntekeväisyyspotin lahjoitettavaksi. Kiitos vielä niille yrityksille, jotka olivat mukana Jouluviestin kampanjassa, Rajamäki sanoi.

Tällä viikolla Ylöjärven Uutisten asiakkuuspäällikkö Satu Rajamäki luovutti hyväntekeväisyyspotin Ylöjärven kaupungin sosiaali- ja perhepalveluille. 1 263 euron lahjoitussumman kokoamiseen osallistui yhteensä yli 60 yritystä, joiden joulutervehdykset nähtiin joulukuussa ilmestyneessä Jouluviestissä.

Lahjoitussumma osoitettiin tällä kertaa paikallisten tukea tarvitsevien perheiden lasten harrastustoimintaan.

Sosiaalityön johtaja Marketta Tiihalan mukaan rahalla voidaan hankkia lapsille esimerkiksi luistimia ja suksia ja muita eri vuodenaikoihin liittyviä välineitä.

– Vaihtuvat vuodenajat aiheuttavat sen, että lapset tarvitsevat monenlaisia urheiluvälineitä. Osalla perheistä on pulaa ihan perusvälineistä, joiden hankintaan he pyytävät apua, Tiihala kertoi.

Tukea myös harrastusmaksuihin

Tukea lapsen välinemaksuihin haetaan joko lastensuojelun tai toimeentulotuen kautta. Kaupungin sosiaalipalvelulta on mahdollista saada tukea myös harrastusmaksuihin, jotka voivat nousta perheille liian suuriksi esimerkiksi avioeron myötä.

– Tällaiset asiat voivat tuoda perheelle taloudellista epävarmuutta, mikä saattaa heijastaa lapsen harrastamismahdollisuuksiin. Tukea voi siis saada myös lapsen säännönmukaisiin harrastuksiin, Tiihala selitti.

Höntsyliikuntaa korostetaan

Jotta harrastaminen olisi kaikille ylöjärveläislapsille mahdollista vanhempien tulotasosta riippumatta, on kaupunki ryhtynyt selvittämään, miten seurojen ja yhdistysten kanssa voitaisiin tehdä yhä enemmän yhteistyötä.

Tavoitteena on luoda lisää matalan kynnyksen harrastusmahdollisuuksia, joissa lapset ja nuoret pääsisivät kokeilemaan eri lajeja ja harrastamaan yhdessä.

– Ylöjärvellä peräänkuulutetaan höntsyhommia, jotta kaikilla olisi mahdollisuus liikkumiseen, joka taas tukee kokonaisvaltaista hyvinvointia. Kaiken harrastamisen ei tarvitse olla kallista tai ammattimaista, sosiaalityöntekijä Päivi Katajisto kertoi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?