Lopputuloksena syntyi puoli metriä korkea ja 60 senttimetriä leveä piparikirkko.
Ylisillä asustavan Sulkalan perheessä ei haluttu viime jouluna valmistaa tavallista piparitaloa niin kuin perinteeseen oli aiemmin kuulunut. Nuoret ehdottivat pienoismallia jostakin ylöjärveläisestä rakennuksesta ja niinpä mieleen pälkähti Ylöjärven kirkko.
– Kirkko valittiin kauneutensa vuoksi, vaikka se ei todellakaan ole helpoin rakennus toteutettavaksi, perheen äiti Mirja Sulkala kertoo.
He ryhtyivät kuitenkin tuumasta toimeen. Ensimmäiseksi Timo Sulkala laati kirkosta 3D-mallinnukset käyttäen apunaan Google Mapsin satelliittikuvia ja kirkosta otettuja valokuvia. Seuraavaksi tulostettiin kaavat, joiden mukaan saatiin tehtyä taikinasta tarvittavat osat kirkon rakentamiseen.
– Kirkon osia oli valtavasti ja taikinaa käytettiin reilut neljä kiloa. Projektiin osallistui kuusi henkilöä ja tehtäviä jaettiin parhaan mukaan. Yhdessä tekeminen oli hauskaa puuhaa.
Maitotölkit apuna rakentamisessa
Joulun aatonaaton Sulkalat käyttivät kirkon osien leivontaan ja paistamiseen. Seuraavana päivänä oli vuorossa koristelu, joka suoritettiin tomusokerimassalla. Sitten alkoi rakentaminen.
– Kirkon kasaaminen aloitettiin kirkon kahdeksankulmaisesta keskustasta. Korkeat seinät tarvitsivat tukea ja ne tuettiin kiinnittämällä maitotölkkejä sulatetulla sokerilla.
Lopputuloksena syntyi upea ja alkuperäistä Ylöjärven kirkkoa kunnioittava puoli metriä korkea ja 60 senttimetriä leveä piparikirkko.
– Kirkkoa säilytetään jonkun aikaa. Tuskin se tulee syödyksi, vaikka nuoret tekivätkin hyvää taikinaa voita säästämättä, Mirja Sulkala sanoo.