Ehdokas muistuttaa äänestämisen tärkeydestä: kirkko tuottaa samanlaisia palveluja kuin kaupunki

Jatkokautta kirkkovaltuustossa hakeva seurakuntavaaliehdokas Tuija Hirsimäki kehottaa kaikkia suuntaamaan ensi sunnuntaina vaaliuurnille.

– Olen tehnyt työtä Kuruntien molemmilla puolilla ja olen huomannut, että kirkko tuottaa ihan samanlaisia palveluja kuin kaupunki. Seurakuntavaalit ovat siis tärkeät vaalit, koska kirkkovaltuustossa käsitellään samantyyppisiä asioista kuin kaupunginvaltuustossa, Hirsimäki sanoo.

Perusnaisten listalla Eija Myllymäki-Niemen ja Heleena Pekkalan ohella ehdolla oleva Hirsimäki tuumaa, että seurakuntavaaleissa ratkaisee ehdokkaan arvomaailma.

– Minun arvomaailmani on kohdistettu arkisiin palveluihin ja arkiseen toimintaan, joka on suunnattu perheille, lapsille ja ikäihmisille. Haluan myös tarttua yksinäisyyden ja syrjäytymisen ennaltaehkäisemiseen, Hirsimäki luettelee.

Hänelle seurakunta on tarjonnut aina lisäarvoa elämään.

– Itse olin lapsena seurakunnan tyttökerhossa ja myöhemmin kävin tyttäreni kanssa seurakunnan kerhossa. Nyt lapsenlapseni on mukana partiotoiminnassa.

Hirsimäki muistuttaa, että seurakunta tekee todella arvokasta työtä eri ikäryhmät huomioiden.

– On kerhoa, kuoroa ja liikuntaa. Seurakunta tarjoaa siis monipuolisia palveluita kaikille. Tämä asia pitäisi saada aiempaa paremmin kuntalaisten tietoisuuteen.

Hirsimäen mielestä kirkollisveron taso on kohdallaan. Sen sijaan hän miettisi entistä tarkemmin, mihin rahat kannattaa käyttää, koska sitä tarvitaan kovin monessa paikassa.

– Itse kohdistaisin resursseja paljon lapsiin liittyvään toimintaan. Lisäksi pitää muistaa, että Ylöjärvelläkin on pahaa oloa ja yksinäisyyttä. Näihin asioihin pitää reagoida.

Tuija Hirsimäki jännittää sunnuntaina, saako hän yhä päättää seurakunnan asioista.

Kirkko painii jatkuvasti jäsenmäärän laskun kanssa. Hirsimäki sanoo, että ihmisten pitäisi ajatella sitä, mitä kaikkea seurakunta tarjoaa.

– Olen muistuttanut kirkosta eronneita, että he eivät ole kuitenkaan koskaan kieltäytyneet menemästä häihin, hautajaisiin, rippitilaisuuksiin tai kastejuhliin. Nämä kaikki ovat kirkon tuottamia palveluita. Meidän kaikkien asia on pitää huolta siitä, että seurakunta pystyy toimimaan hyvin jatkossakin., Hirsimäki sanoo.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?