Jäähallin kahvilassa vaihtui yrittäjä – suosituimmat tuotteet kahvi ja höyrymakkara

Jäähallin kahvilassa on aloittanut uusi yrittäjä Jatta Parkkali. Hän on yllättynyt siitä, kuinka paljon asiakkaita kahvilassa käy.
Jäähallin kahvila, kahvila Palokärki, Jatta Parvali, kuva: Iiria Lehtinen
Jatta Parkkali tuntee hallin ennestäänkin, sillä hänen poikansa ja miehensä harrastavat jääkiekkoa.

Edellinen jäähallin kahvilan yrittäjä jäi eläkkeelle keväällä, minkä jälkeen kahvila oli muutaman kuukauden tyhjillään, kunnes Jatta Parkkali avasi ovet elokuun alussa.

Kahvila Palokärjen yrittäjää Jatta Parkkalia on hämmästyttänyt se, kuinka vilkasta kahvilassa on ollut – aukeamista oli selvästi odotettu.

– On erinomainen asia, että meillä on kahvila. Vietämme täällä iltoja. Täältä saa kahvia, makkaraa ja leipää, vahvistaa valmentaja Ari Kotajärvi, joka istuu kahvilassa lähes joka päivä.

Palokärjessä haastatteluhetkellä niin ikään aikaa viettävä Vellu Braks kertoo poikkeavansa kahvilaan vähintään kolmena iltana viikossa. Hänen lapsensa harrastaa jääkiekkoa.

Makkaraa, paninia ja sämpylää

Yksi syy kävijämäärille saattaa olla myös se, että Parkkali on laajentanut Palokärjen tarjontaa.

Kahvilan ostetuimmat tuotteet ovat edelleen perinteiseen tapaan kahvi ja höyrymakkara.

– Ja siis Tampereen lihajalosteen makkara. Mikään muu ei käy, toteaa Parkkali.

Näiden lisäksi menee paljon esimerkiksi leivonnaisia ja sämpylöitä sekä panini-uutuutta.

Myös terveellistä evästä

Jäähallin kahvila, jääkiekkomaila, kahvila Palokärki, Jatta Parvali, kuva: Iiria Lehtinen
Kahvilassa on muutakin kuin syömistä. Parkkali myy muun muassa jääkiekkomailoja.

Kahvilassa voi siis kahvitella tai vetää makkaraa, mutta yhtä tärkeää ellei tärkeämpää on tarjota nuorille harrastajille terveellistä evästä.

Siksi Parkkalilla on tarjolla hedelmiä ja smoothieita taitoluistelijoiden pyynnöstä ja myös täytettyjä sämpylöitä ja ruisleipiä.

– Olen saanut palautetta siitä, että on kiva, että sämpylän välissä on myös kurkkua ja salaattia eikä pelkkää juustoa ja makkaraa.

Parkkalia on miellyttänyt erityisesti se, että terveellistä syötävää pyytävät myös nuoret pojat.

– On ollut ilahduttavaa huomata, että 13–15-vuotiaat pojat voivat pyytää minua tekemään ruisleivän, eivätkä he syö pelkkää vaaleaa leipää.

Pyynnöstä Parkkali tekee myös tilauksesta lämpimiä ruokia, kuten keittoja ja laatikoita esimerkiksi vieraspelaajille.

– Pelaajat ovat kuulemma kyllästyneet syömään aina ABC:n ruokia.

Aiempi ammatti: ensihoitaja

Mutta mikä sai Parkkalin ryhtymään kahviloitsijaksi? Hänhän oli aiemmin pelastuslaitoksen ensihoitaja.

– Ennen sitä olin ravintola-alalla.

Ensihoitajan taustasta taas on hyötyä silloin, jos hallilla sattuu jotakin.

Kahvila Palokärki on yleensä auki arkisin iltaviidestä eteenpäin, mutta joko tiistait tai perjantait Parkkali pitää vapaata. Aamuisin hän siivoaa lisäksi pukukopit.

Viikonloputkin menevät usein työn merkeissä, vaikka periaatteessa kahvila on auki silloin vain sopimuksesta.

Koska pelejä ja harjoituksia on kuitenkin niin usein kun on, töitä on riittänyt niin paljon, ettei yrittäjä ole pitänyt vapaata yhtäkään kokonaista lauantaita tai sunnuntaita.

Mutta kun tykkää työstään, se ei tunnu raskaalta.