Meteliä kannattaa pitää hyvinä aikoina

Kaupunginvaltuusto nuiji maanantaina ensi vuoden talousarvion pöytään ilman synnytystuskia. Valtuuston kokous sujui rauhallisissa merkeissä eikä eripuralle löydetty aihetta. Toki pientä vääntöä resurssien kohdentamisesta on aina, mutta se kuuluu asiaan. Perussuomalaisten ja vihreiden muutosesitykset eivät menneet läpi, mutta näidenkään esitysten kaatuminen ei aiheuttanut suurta draamaa.
Kaupunginhallitus ja valtuusto tuntuvat tällä hetkellä toimivan varsin tehokkaasti, yhtämielisesti ja saumattomasti.
Hyvään yhteishenkeen on tietysti syynsä. Merkittävin tekijä on se, että Ylöjärven kaupungilla menee äärimmäisen hyvin. Rahaa on käytettävissä ja asukaskohtainen velkamäärä ei kasva.
Viranhaltijat ja luottamushenkilöt ovat tehneet hyvää työtä. Tätä työtä on toki helpottanut talouden noususuhdanne, elinkeinoelämän hyvä vireystila sekä kaupungin kasvu. Silti täytyy nostaa hattua sille, että isoilta virheiltä on vältytty. Aina on olemassa vauhtisokeuden vaara.
Ylöjärven kasvulle ei juuri nyt näy pysäyttäjää. Kaupunkikin rahoittaa investointeja ensi vuonna 13 miljoonalla eurolla, joten kasvulle on entistä paremmat edellytykset.
Toisaalta, jos ja kun puutarhakaupungissa on yhä epäkohtia, niistä kannattaa pitää meteliä nyt, kun rahaa on. Vaikeampiakin aikoja on varmasti joskus luvassa.
Itse asiassa meteliä kannattaa pitää aina, jos siihen on tarvetta. Ylöjärven Luonto ry osoitti, että kun ajatus ja ajoitus ovat oikeita, tulosta syntyy. Lähes 2 300 ihmisen allekirjoittama kuntalaisaloite Aron rannan rakentamisen vastustamiseksi oli hyvä osoitus siitä, että kansalaisyhteiskunta toimii. Ihmisillä on edelleen mahdollisuus vaikuttaa etenkin lähiympäristönsä asioihin.