Miksi se lepattaa?

Syysmallisto on vaatekaupoissa. Miten ihanaa? Ei. Minä en ole tämänkään syksyn muotoinen. Minä en ole lyhyt ja leveä. Paidat ovat, sellaisia, että kaksi minua voisi mennä sinne vierekkäin ja paita ylettäisi meitä molempia vähän navan alapuolelle.
Minua ei ensinnäkään ole kahta, ja toiseksi en kestä sitä, että selkää näkyy, yhtään, paidan alta, koska sinne menee heti vilu.
Sen lisäksi, että kaikki vaatekappaleet on tänä syksynä venytetty leveyssuunnassa pituuden kustannuksella, materiaaleihin on tullut joitain jänniä uutuuksia. Kuten ”muistatko vielä vanhan, pitkäkarvaisen pehmolelukoirasi? Sen, jonka turkki oli aina takussa ja haisi? Nyt hän on uudelleensyntynyt ulkotakkina” -materiaali.
Ainoa, mikä ei ole leventynyt, on farkkujen lahkeet. Miksi? Farkut ovat olleet pillilahkeisia jo niin monta vuotta, että kirpputorilla myytävät farkutkin ovat jo niitä, joista en yksinkertaisesti jaksa sulloa jalkojani läpi. Kukaan 2000-luvulla syntynyt ei varmaan edes tiedä, mitä ”boot cut” tarkoittaa? Kirpputorikaan ei enää minua pelasta, vaan odotan parempia aikoja.
Ja samalla pelkään, koska kaikki muoti-ilmiöt pitää vetää kerralla niin yli. Pillien ja valtavien trumpettien väliin tulee tuskin mahtumaan kokonaista vuottakaan. Vuotta, jonka aikana kaikki tavalliset ihmiset voisivat hamstrata kaappinsa täyteen tavallisia farkkuja. Niitä saisi jopa eri väreissä.
Minulla ei ole mitään muotia vastaan, yhtään. Mutta siinä kohtaa, kun vaate lakkaa ajamasta sen tarkoituksen, mihin se on muka tehty, se on mielestäni turha.
Takin pitää peittää selkä ja mieluiten vielä persuskin, että se kannattaa talvella edes pukea päälle.
Farkuista pitää saada jalat läpi ilman, että tulee suonenveto pohkeeseen. Shortsien pitää peittää myös pakaran alaosa, koska jos haluaisin esitellä pakaroitani, voisin tehdä sen kokonaan ilman housuja. En halua maksaa kokonaista hintaa puolikkaasta vaatteesta.
Seuraankin aktiivisesti muotia, kyllä. Teen sen tarkkailemalla tyttärieni vaatekaappeja pää kallellaan. Mietin, että jopas jotakin. Oman pukeutumiseni päätavoite on kuitenkin pysyä lämpimänä ja mahdollisimman kaukana keinokuiduista.
Haluaisin Tavallisten Ihmisten Vaatekaupan. Sellaisen, mistä saisi tavallisen mallisia vaatteita tavallisista, konepestävistä materiaaleista, aina.
Syysmallisto, kevätmallisto, winter edition, summer season. Uusi mallisto, aina samat, ihmiselle tarkoitetut mittasuhteet. Please?