YIlves tehoton Torniossa

Hyvin kautensa aloittanut YIlves kohtasi viikonloppuna Futsal Tornio-Kemin vierasottelussa Torniossa. Odotukset tasaisesta kamppailusta eivät toteutuneet, sillä kotijoukkue oli YIlvestä parempi selvin 5–0 (3–0) -luvuin.
YIlves ei pystynyt murtamaan FTK:n vahvaa puolustusmuuria. (Kuva: Karoliina Loutesalmi)

YIlveksen keinot hyvin puolustaneen FTK:n lyömiseksi hyytyivät maalipaikkojen niukkuuteen. Kun kotijoukkue sen sijaan onnistui puolittaisistakin tilanteistaan karkaamaan johtoon, mureni YIlveksen pelirohkeus. Niinpä harhasyöttöjen sekä pallonmenetysten määrä kohosi tavanomaista suuremmaksi, mikä tarjosi kotijoukkueelle avaimet voittoon.

Avausjakso alkoi molempien joukkueiden iskiessä kovalla prässillä toistensa pelinrakenteluun. Peli aaltoili tasaisena ja maalipaikat olivat kortilla. Pelikellon näyttäessä aikaa 6.28 laukoi FTK:n Sanna Rautio kulmapotkun jälkitilanteesta ottelun avausmaalin kaukaa ohi YIlves-maalia vartioineen Iida Koskisen. Kun sama pelaaja onnistui myöhemmin prässissään niin, että purkupallo kimposi harmittavasti vierasjoukkueen maaliin ajassa 11.41, alkoi YIlveksen pelihuumori olla koetuksella.

Pelitapahtumat jatkuivat kuitenkin kovatempoisen keskialueen väännön merkeissä. YIlves joutui yllätetyksi vielä vain kaksi sekuntia ennen taukovihellystä. Liigan maalipörssiä johtava Tiia Juntikka onnistui niputtamaan YIlves-puolustuksen ja laukoi laidalta pallon maalin takakulmaan.

Tauolta toiselle jaksolle palannut YIlves yritti murtaa FTK:n hyvin organisoitua puolustusryhmitystä, mutta pelaamisen nopeuttaminen kariutui harhasyöttöihin tai liialliseen aikailuun pallon kanssa. Niinpä jakson puolivälissä harhasyötöstä alkanut vastaisku siirsi kotijoukkueen jo neljän maalin johtoon, kun Juntikka viimeisteli YIlveksen puolustajista kimpoilleen pallon verkkoon ajassa 30.10.

YIlveksen keinot alkoivat loppua oman maalisarakkeen näyttäessä yhä nollaa. Aikainen lentävän maalivahdin ottaminen peliin jo kahdeksan minuuttia ennen ottelun päättymistä oli perusteltua. YIlveksen maalitilanteita se ei kuitenkaan lisännyt syöttöpelin takkuillessa pahasti.

Vähemmän yllättävää oli, että Juntikka onnistui täydentämään hattutemppunsa ajassa 35.46. Ottelun loppuminuutit eivät enää uusia tilastomerkintöjä tuoneet. Tornio säilyi edelleen paikkana, josta ei ole pisteitä YIlvekselle liigassa tullut.

Kautensa voitoilla aloittanut Musan Salama saapuu tulevana lauantaina suosikkina YIlveksen vieraaksi. Ottelu alkaa kello 17 Urheilutalolla.