Kauden parhaat yleisurheilijat saivat tunnustuksia

Ylöjärven Urheilijoiden yleisurheilukauden päättäjäiset ja parhaiden urheilijoiden palkitsemistilaisuus järjestettiin perinteisesti Ylöjärven kaupungintalolla. Yleisurheilujaoston puheenjohtaja Eveliina Teponoja avasi tilaisuuden tervetuliaispuheella, joka summasi päättyneen kilpailukauden kohokohdat. Herkullisen mansikkakakkukahvituksen jälkeen palkittiin kauden parhaat urheilijat.
PM-mitalistit Oona Laine (vas.), Mikko Mäkipää, Hanna Laitila, Elias Myllykangas, Miro Mäkinen ja Mikko Murto saivat palkinnoksi kauniin lasisen mitalin.

Teponoja totesi avajaispuheessaan, että Räikän uusitulla kentällä on ollut hyvä harjoitella ja kisailla. Kesäkaudella harjoituksia järjestettiin kahdesti viikossa eri ikäluokille viisivuotiaista alkaen. Seura järjesti myös aktiivisesti kilpailuja, muun muassa kaupunginmestaruuskilpailut.

Kesän yleisurheiluharjoitukset vetivät runsaasti lapsia ja nuoria

– Viime kesänä yleisurheiluharjoituksiin osallistui kaikkiaan reilusti yli sata lasta. Kaikki eivät tietenkään osallistuneet kaikkiin harjoituksiin. Jokaisessa ryhmässä oli yli 12 urheilijaa, Teponoja kertoi. Hän itse veti kahdeksanvuotiaiden ryhmää.

Maria Murrolla oli ensimmäistä kesää oma harjoitusryhmä vastuullaan ja hän ohjasi yhdeksänvuotiaita urheilijoita.

– Ryhmä oli kiva ja aktiivinen. Siinä oli hyvä yhteishenki, hän kehui.

Anne Lindeman vastasi seitsemänvuotiaiden ryhmästä. 10–11-vuotiaiden harjoitusryhmää ohjasi puolestaan Milla Mäkipää ja yli 12-vuotiaiden ryhmää luotsasi Roosa Lahtinen.

–Aikuisurheilijoita meillä ei tällä hetkellä ole. Olemme kasvattajaseura, Teponoja totesi.

Menestyksestä palkittiin

Emma Jokisalo yleisurheilee toista kauttaan ja tykkää erityisesti aitajuoksuista ja hyppylajeista.

Palkitut urheilijat ovat lahjakkaita nuoria, joilla kauden meriitteinä on piirinmestaruuksia, A- ja B-luokkarajan tuloksia sekä seuraennätyksiä. Tällä kaudella seuran urheilijoita ei yltänyt SM-mitaleille. Piirinmestaruusmitalisteja palkittiin kuusi: Oona Laine, Hanna Laitila, Mikko Murto, Elias Myllykangas, Miro Mäkinen ja Mikko Mäkipää.

Luokkatuloksia kaudella tehtailivat Ada Kärkelä, Hanna Laitila, Oona Laine, Mikko Murto, Elias Myllykangas, Olivia Myllykangas, Miro Mäkinen, Mikko Mäkipää, Milla Mäkipää ja Elias Sireni. Oona Laine ja Miro Mäkinen laittoivat puolestaan seuraennätyksiä uusiksi.

Aitajuoksu on kivaa

Mansikkakakun ääreltä tavoitettu Emma Jokisalo, 9, totesi kauden menneen hyvin.

– Aitajuoksu on kivointa, koska siinä saa hyppiä, hän kertoi iloisesti.

Kauden menestyksestä palkitut Myllykankaan sisarukset Elias, 11, ja Olivia, 13, tykkäävät myös aitajuoksusta. Suosikkilajien listalta löytyvät myös 60 metrin juoksu ja pituushyppy. Monipuolisen liikuntataustan omaavat Myllykankaat pitävät talvella taukoa yleisurheilusta. Olivia keskittyy silloin showtanssiin ja Elias taekwondoon.

19-vuotiaiden naisten sarjassa kilpaileva ja illan aikana useita palkintoja kahminut Oona Laine oli tyytyväinen päättyneeseen kauteen. Laine opiskelee Tampereen klassillisessa lukiossa ja on yleisurheillut neljä vuotta. Häntä valmentaa Tanja Niemi.

– Alkukaudesta kulki hyvin, mutta kluntopiikki ei osunut loppukesän SM-kilpailuihin, Laine kertoi.

Elias ja Olivia Myllykangas harrastavat liikuntaa monipuolisesti ja olivat tyytyväisiä päättyneeseen yleisurheilukauteen.

Hän toivoi hallikaudesta hyvää treenikautta. Kilpailuja sovitellaan harjoitusten väleihin. Ensi kauden päätavoite on omien ennätysten parantaminen.

Talven harjoitukset alkavat lokakuussa

Heti lokakuun alusta starttaavat talven harjoitukset yli yhdeksänvuotiaille. Treenit sisältävät maastoharjoituksia sekä puntti- ja sisäharjoituksia Urheilutalolla. Maastoharjoitukset vaihtuvat Pirkkahallitreeneihin, kunhan halli aukeaa urheilukäyttöön viimeistään joulukuussa.

Toukokuussa jatketaan jälleen ulkona ja nuorimmatkin yleisurheilijat pääsevät jälleen mukaan ryhmiin. Talvikaudella on myös leirityksiä ja esimerkiksi pikajuoksija Mikko Murto on valittu valtakunnalliseen yläkoululeiritykseen Eerikkilän Urheiluopistolle.

Talvikautta kohti mentäessä vetäjätilanne on hyvä. Teponoja totesi kuitenkin, että uusia innokkaita vetäjiä otetaan mukaan ja lisää, että ohjaajaksi ei tarvitse lähteä kylmiltään.

– Maksamme yleisurheiluohjaajakoulutuksen niille, jotka sitoutuvat ohjaamaan, hän lupasi.

Myös yleisurheilujaostoon kaivataan lisää jäseniä tekemään ja päättämään asioista.

– Se on kivaa hommaa ja antaa paljon. Erityisesti nuorempien lasten vanhempia kaivattaisiin mukaan. Innokkaat saavat ottaa yhteyttä minuun koska vain, Teponoja sanoi iloisesti.

Yleisurheilujaoston jäsenet Anne Lindeman (vas.), Maria Murto, Eveliina Teponoja ja Jani Mäkinen toivottavat uudet jäsenet tervetulleiksi. (Kuvasta puuttuu Juuso Koivunen.)
Oona Laineella on talven ohjelmassa yleisurheiluharjoitusten lisäksi ylioppilaskirjoitukset.
Ylöjärven Urheilijoiden yleisurheiluväki kokoontui kauden päättäjäis- ja palkitsemistilaisuuteen Ylöjärvi-saliin. Elias Myllykangas astelee hakemaan palkintoaan.