Aleksi Röyhkiö päätti SM-kauden komeasti palkintopallille

Viikonloppuna ajettiin Ralli SM -sarjan viimeinen osakilpailu Turun ja Salon suunnalla. 18-vuotias ylöjärveläinen sarjatulokas Aleksi Röyhkiö onnistui nopeilla sorapätkillä loistavasti ja nousi toisen kerran palkintopallille tasaisessa SM3-luokassa.
Aleksi Röyhkiö pääsi palkintopallivauhtiin mutkaisilla sorateillä. (Kuva: Jarno Saari)

Renault Twingo -kuljettaja ei ollut kovin tyytyväinen lyhyen avauspäivän antiin, kun kolmen ajetun erikoiskokeen jälkeen sijoitus oli kuudes.

Tahti kohentui selvästi toisen päivän erikoiskokeilla, kun AKK Driver Academyn kuljettajalupaus löytyi EK-ajoissa kolmen nopeimman joukosta. Niinpä sijoituskin alkoi nousta kohti kärkikolmikkoa.

Toiseksi viimeisellä pätkällä Röyhkiö ja kartanlukija Jan Lönegren nousivat kolmanneksi, kun suomenmestari Jaro Kinnunen menetti aikaa rengasrikkoon.

Röyhkiön edelle ehtivät kokeneet kuskit Samuli Vuorisalo ja Joonas Lindroos, jotka saivat SM-sarjasta himmeämmät mitalit. Röyhkiön sarjasijoitus oli lopulta seitsemäs.

– Tietysti on hieno tunnelma, kun pystyimme vastaamaan haasteeseen ja nousemaan toisen kerran podiumille. Se ensimmäinen kerta oli kaikille yllätys, mutta nyt tätä jo osattiin odottaa ja tosissaan tavoitella, Aleksi Röyhkiö totesi.

– Turun seudun tiet olivat vaativia ja erittäin nopeita. Nautinnollista oli ajaa, kun kaikki toimi. Ajorytmi oli toisena päivänä hyvä ja nuottien kanssa myös kaikki natsasi.

– Nyt katseet suunnataan jo ensi kauteen. Tarkoitus on treenata entistä kovempaa, jonka jälkeen tavoitellaan vielä parempia sijoituksia. Askel askeleelta mennään uralla eteenpäin, Röyhkiö päätti.