Tihkusadekaan ei lannistanut Naapuriravien tunnelmaa

Ylöjärven Uutisten isännöimät Naapuriravit vetivät 1 100 ihmistä Teivon ravikeskukseen hieman harmaasta säästä huolimatta.
Fannimari Nylander pääsi ravirattaille ja ohjastamaan hevosta Teivon kilometrin mittaiselle kaviouralle.

Ensimmäiset 700 vierailijaa saivat nauttia viime viikon tiistaina kahvista ja munkista. Lasten suihin upposi puolestaan 100 pillimehua.

Naapuriravit houkuttelivat paikalle etenkin lapsiperheitä, jotka eivät aivan tavallisina tiistaina ole kuuluneet Teivon vakikävijöihin.

Lapsille olikin paljon mukavaa ohjelmaa. Outi Aihkisalo tiimeineen talutti hevosia ja aasia lasten kanssa parin tunnin ajan. Varsinkin veikeä aasi sai paljon huomiota sekä lapsilta että aikuisilta.

Ylöjärven seurakunnan legopisteellä puolestaan koottiin mitä moninaisempia rakennelmia.
Myös Sinetti Säästöpankin onnenpyörä oli kovassa käytössä ja palkintoja lähti matkaan kasapäin. Ylöjärven Keilahallin ja Pienoisgolfin tarjontakin kiinnosti ravivieraita.

Koirahalliin pystytetty keppihevosrata keräsi mukavan määrän keppariharrastajia puoleensa. Ja tietenkin Pohjois-Hämeen kennelpiirin kaverikoirat saivat koko illan ajan hurjasti silityksiä.

Yksi lasten suosikeista oli tietenkin Höveli-pelle, joka taikoi mitä erilaisempia eläimiä ilmapalloista. Toki Ylöjärven Uutisten jakamat ilmapallotkin menivät kuin kuumille kiville.

Teivon tallialueellakin oli poikkeuksellisen paljon vipinää, kun perheet kävivät tutustumassa ravihevosiin ja tallitoimintaan. Kenties joku lapsista innostui kierroksen aikana hevosharrastuksesta.

Eräs hevosista kovin innostunut oli Fannimari Nylander, joka voitti paikallislehden Naapuriravien Facebook-kilpailun. Palkinnoksi Nylander pääsi kiertämään Teivon raviradan Paavo-hevosen tandemrattailla juuri ennen oikeaa ravistarttia.

– Vähän jännitti, mutta oli tosi kivaa, Fannimari totesi hymy suupielessään noustessaan Paavon ohjaksista.

Totohallissa ja päärakennuksen ravintoloissa innostuttiin totoamisestakin. Pelivaihto kohosi illan aikana
264 919 euroon.

.

Ylöjärven Uutisten asiakkuuspäällikkö Satu Rajamäki (vas.) ja Pirkanmaan Lehtitalon tapahtumakoordinaattori Hanna-Mari Kujala kohtasivat ison joukon ihmisiä paikallislehden pisteellä.
Aasin ja hevosten talutus oli mieluista puuhaa vaikka taivaalta tuli välillä vettä.
Naapuriraveissa nähtiin myös huippuvauhdikas
Monté-lähtö. Monté on ravikilpailumuoto, jossa ohjastaja istuu kärryjen sijaan satulassa hevosen selässä.
Kahvit ja munkit keräsivät välillä jopa jonoa totohalliin.
Isla Mäkinen kävi näyttämässä rakennustaitojaan seurakunnan legopisteellä.
Höveli-pellellä riitti kavereita. Leevi Pennasella oli tärkeää asiaa Hövelille.
Yhteisen raviajelun jälkeen Fannimari palkitsi Paavon porkkanoilla.
Ylöjärven Uutisten loimilähdön voitti Linkeli ohjastajanaan Hannu Hietanen. (Kuva: Hanna-Mari Kujala)