Uusi Kurun Heloposki Henna on tuttu kasvo kirjastossa ja lenkkipoluilla: ”Olen aivan hurahtanut sauvakävelyyn”

Viime viikonloppuna Kurun markkinoilla paljastettiin, kuka on arvonimen ansainnut uusi Kurun Heloposki Henna.

Tanttu asustaa Kurussa omakotitalossa yhdessä puolisonsa kanssa. Kaksi lasta ovat muuttaneet jo pois kotoa.

Kurun kirjastossa kirjastovirkailijana työskentelevä  Anne Tanttu astui Ylöjärven kaupungin, silloisen Kurun kunnan, palvelukseen jo vuonna 1994.

Kuntaliitoksen tultua voimaan hän opiskeli oppisopimuksella kirjastovirkailijaksi ja jäi niille sijoilleen Kurun kirjastoon.

Vuorentaustasta kotoisin oleva nainen on siis tullut tutuksi kurulaisille vuosien saatossa – jopa niin tutuksi, että asiakkaat saattavat soittaa hänen puhelimeensa työasioissa vapaa-ajallakin.

– Joskus joku saattaa soittaa minulle kotiin, että onko joku kirjaston kirja lainassa. Silloin täytyy sanoa, että nyt en kyllä muista, Tanttu naurahtaa.

Hyvä laskupää

Tanttu valikoitui Heloposki Hennaksi Kuru-neuvoston saamien ehdotuksien perusteella.

Häntä on kehuttu ennen kaikkea hyväksi asiakaspalvelijaksi, johon kurulaisten on ollut aina helppo olla yhteydessä.

Tämän lisäksi naisella on erityisen sujuva laskupää, sillä hän on tehnyt kirjanpitohommia ja palkanlaskentaa jo 1980-luvulta alkaen sekä leipätyönään että vapaaehtoisena.

– Kyllähän tästä hommasta täytyy tykätä, kun sitä näin kauan tekee, hän sanoo.

Tanttu oli pitkään, yhteensä 25 vuotta Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kurun yhdistyksen hallituksessa rahastonhoitajana ja kirjanpitäjänä.

Nyt hän pitää huolen Kurun samoilijoiden ja kirjanpidosta. Hän on myös Kurun Hirsilinnan toiminnan tarkastaja.

Ihana paikka asua

Tanttu on asunut Kurussa jo yli 20 vuotta. Hän on saanut houkuteltua myös äitinsä asumaan sinne.

– Onhan täällä aivan ihanaa asua, en tahtoisi täältä pois muuttaa. Tietenkin se vähän huolettaa, että mikä on esimerkiksi tuon terveyskeskuksen kohtalo tulevaisuudessa, ja miten muut palvelut säilyvät, hän miettii.

Tantun mielestä Kurussa on parasta luonto ja sen puhtaus. Hän harrastaa avantouintia ja lenkkeilyä ja onkin tuttu näky kylällä sauvojensa kanssa.

– Olen aivan hurahtanut sauvakävelyyn. Pyrin kävelemään sellaisen kolmesta neljään tuntia viikossa. Täällä menee metsissäkin niin hyvät reitit, etteivät lenkkipolut lopu kesken.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.