Tiistaina alkava Kuru-viikko huipentuu markkinoihin

Jokavuotinen Kuru-viikko käynnistetään ensi viikon tiistaina. Luvassa on koko viikon Kuru-teemaista ohjelmaa, joka huipentuu lauantaina järjestettäviin markkinoihin.
Tänä vuonna markkinoille on ilmoittautunut ennätyspaljon käsityömyyjiä. Markkinoilla on ollu perinteisesti myös vaate- ja asustemyyjiä. (Arkistokuva)

Kurun markkinat ovat olleet Kurun kesän perinne ja kohokohta jo useamman vuosikymmenen ajan. Markkinat vetävät vuosittain Kurun keskustan alueelle pari tuhatta ihmistä ja liki sata myyjää kojuineen.

Markkinoiden järjestelyistä vastaava Jaana Tiura Kuru-seurasta sanoo, että tänä vuonna markkinoille on ilmoittaunut jälleen paljon myyjiä, joilla on myynnissä kaikkea maan ja taivaan väliltä.

– Markkinoilta saa kaiken, mitä elämässä tarvitsee. Mukana on jopa automyyjä, Tiura huomauttaa.

Ruokaa maistelemaan

Tiuran mukaan tämän kesäisille markkinoille on ilmoittautunut poikkeuksellisen paljon käsityömyyjiä, mitä hän pitää hienona asiana.

– Heillä on myynnissä uniikkeja käsitöitä, kuten koruja ja muita esineitä.

Myös ruokapuoli on jälleen kattava. Myynnissä on perinteiseen tapaan marjoja ja vihanneksia ja muita lähituottajien tuotteita, kuten suklaata ja hunajaa.

Tiura sanookin, että markkinat ovat erinoimainen paikka ruoan maisteluun.

Hän antaa vinkin, mitä markkinoilla kannattaa ehdottomasti maistaa.

– No muikkuja ja muurinpohjalettuja tietenkin!

Markkinat on tapaamispaikka

Markkinaohjelmasta vastaa laulava markkinaisäntä Juhani Viita. Muuten markkinoiden ohjelma on haluttu pitää kevyenä, sillä tapahtumassa pääosassa on tuttujen tapaaminen.

– Eivät ihmiset tule Kurun markkinoille ohjelmaa katsomaan, vaan toisiaan. Markkinat ovat kohtaamispaikka, jossa kesämökkiläiset ja kurulaiset tapaavat toisiaan.

– Tärkeintä on siis syödä hyvin, nauttia hyvästä seurasta ja ostella mitä ikinä tarvitseekaan.

Kuru-viikon tapahtumia 17.–23.7.

Markkinoilla on tarjolla monenlaista syötävää lähituotetusta suklaasta muikkuihin. (Arkistokuva)

Tiistaina 17.7.

• Lastenjuhlat klo 17–19 Kurun ulkomuseolla ja Vänrikki Stoolin tuvalla osoitteessa Poikeluksentie 60. Ohjelmassa musiikkia ja maalausta.

Keskiviikkona 18.7.

• Yleisöopastus klo 16 Kurun ulkomuseolla ja Vänrikki Stoolin tuvalla osoitteessa Poikeluksentie 60.

Torstaina 19.7. ja perjantaina 20.7.

• Yleisöopastus klo 17 Kurun museolla ja Vänrikki Stoolin tuvalla.
• Totisten Poikien Vielä kerran pojat -konsertti klo 18–20 Kurun yhtenäiskoulussa osoitteessa Myllymäentie 2. Pääsylippu 15 €.

Lauantaina 21.7.

• Kurun markkinat klo 9–15 Kurun keskustassa.
• Markkinatanssit markkinoiden aikaan Kurun seuratalossa osoitteessa Matkahuollontie 4.

Sunnuntaina 22.7

• Kuru-juhla klo 12.30 Keihäslahden näyttelytalossa osoitteessa Myllymäentie 2. Juhlassa muistetaan 60 vuotta täyttävää Kuru-seuraa ja Vänrikki Stoolin tarinoiden esikuvaa Carl Gustaf Polvianderia, jonka syntymästä tulee kuluneeksi 230 vuotta.

Kurun ulkomuseo ja Vänrikki Stoolin tupa

• Kuru-viikolla Kurun museo ja Vänrikki Stoolin tupa ovat avoinna yleisölle ti–ke klo 12–17, to–pe klo 12–18, la–su klo 12–17 osoitteessa Poikeluksentie 60.

Vänrikki Stoolin tuvasta voit lukea tästä.

Keihäslahden näyttelytalo

• Keihäslahden näyttelytalo on avoinna yleisölle ti–ke klo 12–17, to–pe klo 12–18, la-su klo 12–17. Esillä on Tove Janssonin ja Kari Suomalaisen yhteinen kuvitusnäyttely Tove ja Kari – Ajankuvia.