Ylöjärveläisestä Miss Adasta saa herkullista lähi- ja luomuruokaa. Bravuureina ovat itse tehty tuorepasta ja oma leipomo.
Juuri tällaista ravintolaa Ylöjärvi on kaivannut, monipuolista ja lähituotteita suosivaa.
Kirkonseudulla toimiva Miss Ada käyttää lähituottajien raaka-aineita niin paljon kuin mahdollista: juureksia, salaattia, marjoja, lihaa, kalaa ja kananmunia…
Miss Adalle on kertynyt jo yli 30 lähituottajan rinki.
Esimerkiksi kaikki vehnäjauhot tulevat Ylöjärven Vehnämyllystä.
Ja niitä tässä yrityksessä tarvitaankin runsaasti.
Miss Ada Bistro & Cafessa tehdään nimittäin itse tuorepastaa jopa kaksi kolme kertaa päivässä. Oma pasta oli ravintoloitsija ja keittiömestari Guy Peledin unelma jo pitkään.
– Teemme tietääkseni Suomen ainoana ravintolana lyhyttä pastaa, pitkää pastaa tekevät muutkin.
Pastainnostus näkyy bistrossa niin, että joka lounaalla on saatavilla yhdenlainen pasta-annos, ja iltalistalla niitä on kolme erilaista.
Leipomo aukesi kesäkuussa
Jauhoja tarvitaan myös leivontaan.
Kun Guy Peled ja hänen ravintoloitsija-vaimonsa Maiju Peled huomasivat, että heidän leivillään ja leivonnaisillaan oli kova menekki, he alkoivat etsiä erillisiä tiloja leipomolle.
Sellaiset löytyivät Soppeenmäestä, ja kesäkuussa Peledit avasivat leipomo-kahvilan eli Miss Ada Bakery & Cafe:n Ylöjärven liikekeskukseen.
Ruokarekka kiertää tapahtumissa
Leipomosta saa aamupalaa ja keittolounasta, täytettyjä leipiä ja leivonnaisia, kuten pullaa.
Mikkolantieltä voi myös ostaa leipiä mukaan, täytettyinä tai kokonaisina.
– Meillä on uutuutena mallas- ja ruislimppuja, kertoo Maiju Peled.
Leipomon leivonnaisia, kuten kakkuja, voi puolestaan tilata vaikkapa juhliin.
Ja jotta ravintolakonsepti ei kuulostaisi liian yksinkertaiselta, Peledeillä on lisäksi ruokarekka, joka kiertää erilaisissa tapahtumissa Ylöjärvellä ja Tampereella.
Rekastakin saa ostaa esimerkiksi täytettyjä leipiä ja tuorepastaa.
Eri ruokakulttuurien yhdistelmä
Mutta palataan vielä pariskunnan ruokafilosofiaan.
Ruoan alkuperä on ravintoloitsijoille tärkeä. Maiju Peled haluaa syödä pääasiallisesti lähellä tuotettua ja luomuruokaa. Siksi on luontevaa tarjota samanlaista syötävää muillekin.
Puoliso Guy Peled on kotoisin Israelista, ja hän haluaa tarjota ravintolassaan lisäksi esimerkiksi välimerellistä fuusioruokaa.
Koska Israeliin on tultu monista maista, ruokakulttuuri on sekoitus eri maiden perinteitä. Tästä sekoituksesta on syntynyt myös aivan uudenlaisia ruokia.
Otetaan vaikka tuorepasta.
Italialaiset eivät friteeraa tuorepastaansa, mutta israelilaiset kyllä.
Kun tuorepastan friteeraa ja heittää sekaan mausteita, syntyy sipsimäinen, todella herkullinen naposteluruoka.