YIlves taipui niukasti Tampereella

Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue haastoi lauantaina naisten Futsal-Liigassa suosikkijoukkue AC Estudiantesin nousujohteisen alkuvuoden valamalla itseluottamuksella.
futsal
YIlveksen Rosa-Maria Siren (vas.) kamppailee ACEn Maria Tetriä vastaan. (Kuva: Esa Norvia)

Kotijoukkue kykeni vasta kuusi minuuttia ennen ottelun loppua survomaan ratkaisevan maalin YIlveksen verkkoon ja lopulta kaatamaan haastajan kahden maalin erolla.
Tulokseen 4–2 (2–2) päättynyt ottelu merkitsi YIlveksen jäämistä kärkinelikön ulkopuolelle kolme ottelukierrosta ennen sarjan päättymistä. Viidellä joukkueella on vielä mahdollisuus neljän lopputurnausjoukkueen ryhmään.
Perinteiset menestyjät näyttävät tänäkin vuonna miehittävän sijoitukset YIlveksen yläpuolella.
Ensijakso oli tuloksellisesti tasainen, vaikka ACE hallitsikin pelitapahtumia esittämällä sarjan parasta prässipeliä.
Maalinteon aloitti YIlveksen Heidi Linjamaa, kun peliä oli pelattu seitsemän minuuttia.
Ottelun myöhemmin ratkaissut ja hattutemppuun päätynyt Jonna Aro tasoitti pelin vain minuuttia myöhemmin.
Ottelun jälkeen viikonvaihteen Hollanti-maaotteluihin matkanneet YIlveksen Sini Sutinen ja ACEn Sini Lauermaa onnistuivat molemmat 14. peliminuutilla maalin teossa.
Enempää maaleja eivät puolustuspeliään tiivistäneet joukkueet avausjaksolla onnistuneet tekemään. Tauolle mentiin tasatilanteessa.

Ratkaisu pelin lopussa

Toinen jakso ei asetelmia juuri muuttanut, vaan YIlves joutui puskemaan parhaansa mukaan kotijoukkueen tiukkaa prässiä vastaan.
Kuluttava pelitapa alkoi näkyä vierasjoukkueen ratkaisuissa, joista alkoi hiipua mielikuvitus ja uskallus.
Pallo poltteli jaloissa ja karkaili harmillisesti. Tämä tyrehdytti maalitilanteiden luomisen lähes kokonaan.
Kotijoukkue tuntui jaksavan paremmin ja YIlveksen maalilla Iida Koskinen sai hikoilla torjuntatöissä.
Ottelu ratkesi ACEn kahteen peräkkäiseen maaliin kamppailun lähestyessä loppuaan.
Ajassa 34.09 tuulen nopea Lauermaa jätti vieraiden laitapuolustuksen taakseen ja syötti tilanteeseen hakeutuneen Aron jalkaan maalin edustalle.
Koskinen oli voimaton, kun pallo ohjautui verkkoon.
Niitti ottelulle syntyi ajassa 35.11 tilanteesta, joka oli kuin kopio edellisestä maalista.
YIlveksen välitön aikalisä ja sen jälkeinen ylivoimapeli eivät saaneet kotijoukkueen puolustuspakettia sortumaan virheisiin.
Niinpä loppusummeri päätti ottelun ilman lisämaaleja ja pisteet jäivät voittonsa hyvällä pelaamisellaan ansainneelle kotijoukkueelle.
– Oliko jännitystä ilmassa vai paineet liian suuret, sitä en tiedä. Kyseessä oli peli, josta olisi ollut pakko saada voitto, jotta meillä olisi ollut ohut mahdollisuus päästä playoffeihin, mutta toisin kävi. Playoffit jäivät tältä kaudelta nyt haaveeksi. Pettymys on tietenkin suuri, mutta siihen tunteeseen emme takerru, YIlveksen maalivahti Iida Koskinen kommentoi.
Hän oli tyytyväinen siitä, että viime viikolla YIlves esitti loistavaa joukkuepeliä MuSaa vastaan.
– Nyt kotijoukkue ACE oli meitä aina pari askelta edellä, emmekä saaneet joukkuepeliä kunnolla loistamaan. Tappio 4–2 vastasi ottelutapahtumia ja ACE ansaitsi tämän voiton. Tulevana viikonloppuna lähdemme odotetulle vieraspelireissulle Tornioon. Uskon, että tämä reissu osuu hyvään saumaan ja saa meidät kokemaan taas niitä ilon tunteita yhdessä, Koskinen lisäsi.
Viikonvaihteen yli kestäneen maaottelutauon aikana Suomi pelasi kaksi maaottelua Hollantia vastaan.
YIlveksestä matkaan lähtivät Sini Sutinen ja Rosa Siren. Ensimmäisen ottelunsa sunnuntaina Suomi voitti 1–3 ja toisessa ottelussa maanantaina tulos oli xxxxx.
YIlves pelaa tulevana lauantaina Torniossa FTK:ta vastaan.
Ottelu on erityisen tärkeä kärkipään sijoille edelleen mahdollisuudet omaavalle kotijoukkueelle.