Uplakers eteni komeasti välieriin

Ylöjärven Uplakers jatkaa viime kauden mestaruuden puolustamista jääkiekon II-divisioonassa.
Uplakers sai tuulettaa jatkopaikkaa puolivälierien jälkeen. (Arkistokuva / Esa Norvia)

Uplakers tiputti puolivälierissä kyydistään Nastolan Kiekon.

Puolivälierin avausottelu pelattiin lauantaina Nastolassa, jossa Uplakers nousi tappioasemasta tasapeliin. Kamppailu päättyi lopulta 4–4. Uplakers kipusi ensin 3–1-tappioasemasta tilanteeseen 3–3. NasKi meni vielä kerran johtoon, mutta tämänkin johdon Uplakers tasoitti reilut yhdeksän minuuttia ennen päätössummeria. Niilo Lähde, Lassi Niemenmaa ja Jani Kalliomäki saalistivat kolme tehopistettä mieheen.

Jatkoon menijää haettiin sitten sunnuntaina Ylöjärvellä käydyssä toisessa kohtaamisessa. Sen Uplakers ratkaisi kolmannessa erässä sen jälkeen, kun NasKi oli ensin noussut toisessa erässä kahden maalin takaa tasoihin.

Voittomaalin sivalsi Niko Majlund ajassa 46.05. Minuutti ennen täyttä aikaa Turo Mikkola lopetti osumallaan vieraiden pyristelyn lopullisesti.

Välierissä Uplakers kohtaa Kangasalan Kisa-Eaglesin, joka kaatoi puolivälierässä Koillis-Pirkan Kiekon. Toisessa välieräparissa kohtaavat runkosarjan voittajan tiputtanut Nokian Pyry AK sekä Hollolan HC Giants.

Ylöjärvellä Uplakers pelaa ensi sunnuntaina kello 16 toisessa välieräkamppailussa.