Uplakers pyöritti tulevaa vastustajaansa

Ylöjärven Uplakers päätti jääkiekon II-divisioonan runkosarjan tyylikkääseen 9–5-voittoon tulevasta puolivälierävastustajastaan Nastolan Kiekosta.
jääkiekko, uplakers
Uplakers lähtee hyvässä vireessä pudotuspeleihin. (Arkistokuva/Esa Norvia)

Uplakers karkasi jo avauserässä 4–1-johtoon. Toisessa erässä myös vieraat pääsivät peliin paremmin mukaan ja maali-iloittelun jälkeen toiselle erätauolle lähdettiin lukemista 6–4.

Uplakers ratkaisi ottelun lopullisesti kolmannen erän puolivälin jälkeen iskemällä kolme lisämaalia.

Kotijoukkueen pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla. Petteri Pajunen, Jani Kalliomäki, Mika Kalliomäki ja Eetu Peippo iskivät kolme tehopistettä mieheen. Niko Majlund sai tililleen kaksi tehopistettä. Maalivahti Santeri Metsänen koppasi isäntien verkolla 46 laukausta.

Uplakers nousi runkosarjan viime hetkillä sarjataulukossa kolmanneksi ohi Kangasalan Kisa-Eaglesin. Sijoitus tietää sitä, että Uplakers kohtaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella runkosarjan viimeisen ottelun vastustajansa Nastolan Kiekon. NasKi sijoittui runkosarjassa kuudenneksi. Runkosarjan voitti Valkeakosken Kiekko-Ahma. Tampereen KooVee II.

Uplakersin tehokkain pelaaja runkosarjassa oli Turo Mikkola, joka takoi 20 pelaamassaan ottelussa 51 tehopistettä. Mikkola sijoittui pistepörssissä viidenneksi. Sarjan tehokkain oli HC Giantsin Jesse Peltonen 70 tehopisteellä.

Pudotuspelit alkavat jo ensi viikonloppuna tuplapeleillä. Uplakers vierailee Nastolassa perjantaina ja isännöi kotiottelua lauantaina kello 15.30. Kahdella voitolla selviää välieriin.