Pihlajikko Suomen mestariksi, Haavisto taisteli

Ylöjärveläinen moottoriurheilu kukoisti viikonloppuna. Henri Pihlajikko taituroi kartingin X30 Challenge Finland -sarjan Suomen mestariksi Alahärmässä. Jere Haavisto  ajoi puolestaan kolmanneksi motocrossin SM-osakilpailussa Alavudella.

Henri Pihlajikko taituroi kartingin X30 Challenge Finland -sarjan Suomen mestariksi Alahärmässä

Henri Pihlajikko taisteli lauantain finaalissa kakkoseksi. Tällä tuloksella hän varmisti  itselleen X30 Challenge Finland -sarjan Suomen mestaruuden.

Finaalin voiton vei Ville Mäntylä. Sarjan kokonaispisteissä Pihlajikon jälkeen tuli Ville Mäntylä hopealle. Pronssille ylsi Viron Siim Leedmaa.

Suomen mestarin fiilikset olivat luonnollisesti katossa.

– Kisa oli minulle tunteita nostattava. Olen yrittänyt aika monta vuotta saavuttaa SM-kultaa. Nyt se onnistui. Aika-ajo meni paremmin kuin loppuviikon treenien perusteella uskalsimme yhdessä mekaanikkoni Vesa Vuorisen kanssa odottaa, Pihlajikko tunnelmoi.

Suomen mestaruuden varmistaminen oli selkeä lähtökohta kauden päätöskisassa Alahärmässä.

– Erä-ajot menivät myös hyvin. Lähdin finaaliin toisesta ruudusta. Koko kisapäivän ajattelin ajaa varmasti, turhia riskejä karttaen.

– Välillä se oli vaikeaa, koska halu on kuitenkin aina voittaa, Pihlajikko nauroi.

Motocrossari Jere Haavisto kilpaili puolestaan SM-osakilpailussa Alavudella.

Jere Haavisto ajoi kolmanneksi motocrossin SM-osakilpailussa Alavudella.

Haavisto kaatui ensimmäisessä erässä mutta jatkoi silti ajamista ja tuli maaliin yhdeksäntenä.

Toisen erän Haavisto voitti ja hän oli tyytyväinen kolmossijaansa päivän yhteistuloksissa, vaikka ensimmäisen erän kaatuminen ei nostattanutkaan fiiliksiä.

– Ensimmäisessä erässä alku oli hyvää ajoa, mutta sitten vedin todella isot lipat. Kauheasti ei naurattanut tauolla, kun meinasi olla vähän huono olo eikä ruoka maittanut, Haavisto kertasi päivän tunnelmiaan.

Koko kauden yhteispisteissä kärkipaikkaa pitävä Haavisto tavoittelee uransa ensimmäistä  Suomen mestaruutta kauden päätöskilpailussa Imatralla ensi viikonloppuna.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?