Hopeita Hopeasommasta

Ylöjärven Ryhdin nuoret urheilijat pärjäsivät mainiosti perinteisissä Hopeasompa-hiihdoissa viikonloppuna. Viikonlopun henkilökohtaisilta matkoilta ei mitaleita irronnut, mutta viesteistä  tuliaisina oli kaksi hopeaa.

Aino Pihlava juhli Hopeasompa-mitalia Ylöjärven Ryhdin väreissä jo viime vuonna Kuopiossa. (Arkistokuva: Päivi Taskinen-Kekki)

Arvometallia Ylöjärvelle toivat Ryhdin 14-vuotiaiden tyttöjen ja 16-vuotiaiden viestijoukkueet. Kumpikin sijoittui sarjassaan toiseksi.
14-vuotiaiden tyttöjen viestin ykkönen oli niukkaakin niukemmin Espoon Hiihtoseura. Se voitti 3 x 3 kilometrin viestissä Ylöjärven Ryhdin ykkösjoukkueen (Emmi Henriksson, Elsa Torvinen, Venla Haataja) 3,7 sekunnilla. Kolmanneksi tullut Lempäälän Kisa jäi ylöjärveläisistä vaivaiset 0,3 sekuntia.
Pari vuotta vanhempien poikien 3 x 5 kilometrillä voittoa juhli puolestaan Kouvolan Hiihtoseura. Ylöjärven Ryhdin Veeti Henriksson, Aapo Haataja ja Tino Stenman joutuivat taipumaan hurjassa vauhdissa olleille kouvolalaisille 40 sekuntia. Pronssia juhlinut Oulun Hiihtoseura jäi ryhtiläisten taa noin 15 sekunnin verran.
Ryhdillä ja Ylöjärven Urheilijoilla oli Hopeasommassa yhteensä kymmeniä hiihtäjiä kymmenissä eri sarjoissa. Yksilömatkoilla lähimmäksi kärkeä pääsivät 15-vuotiaat Aino Pihlava ja Tino Stenman. Nuoret ryhtiläiset olivat oman ikäluokkansa kilpailuissa neljänneksi parhaita.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?