Hyistä taidetta

Lumesta ja jäästä syntyy vaikka mitä veikeää. Päiväkotilapset panivat luovuutensa liikkeelle, ja aikuiset ikuistivat lopputuloksen. Kuvia voi ensi viikosta alkaen ihastella Ylöjärven uimahallilla.

– Lapset näyttävät olevan aktiivisesti ensimmäisinä liikkeellä. Ehkä aikuiset seuraavat sitten perässä, hymyilee kulttuuri- ja markkinointituottaja Annastiina Airaksinen Ylöjärven kaupungilta.

Kyse on Suomi 100 -teemavuodesta. Siihen nimittäin limittyy lasten taidenäyttely nimeltä Ylöjärvi jäässä. Näyttelyn lähtölaukaus ammutaan ensi viikon tiistaina.

Ylöjärveläiset päiväkotilapset ovat upottaneet lapaset lumeen, antaneet luovuuden rönsyillä ja tuottaneet jokavuotisen taidenäyttelyn teemalla Ylöjärvi jäässä. Kuvat heijastetaan nähtäväksi seinälle uimahallin allasosastolla.

– Kaikki lähti liikkeelle siitä, että lapset tekivät lumi- ja jääveistoksia. Ne kuvattiin, ja ensi viikosta alkaen kuvat esitetään isona kokonaisuutena uimahallin valkokankaalla, Annastiina Airaksinen kertoo.

Kuvashow’n julkistus on juhlavasti Ylöjärvi-päivänä 24. tammikuuta.

Kuvat pyörivät uimahallilla päivittäin maanantaihin 6. helmikuuta saakka. Kuvashow käynnistyy joka päivä kello 11 ja kello 16. Kerralla kuvat rullaavat läpi muutaman kerran. Maanantaisin uimahalli aukeaa vasta kahdelta, joten silloin kuvaesitys on tarjolla vain kello 16.